Cookies og Persondata

Persondatapolitik gældende fra 6. november 2018

Dine personoplysninger

teenstyle respekterer privatlivets fred for vores kunder og besøgende på vores hjemmeside. Vores mål er derfor klart med denne politik: vi ønsker – på en gennemskuelig måde – at beskrive for dig, hvordan vi indsamler, viser, overfører og gemmer dine oplysninger, så du føler dig sikker på, at dine personoplysninger er lagret sikkert. teenstyle udfører al håndtering af personlige data i overensstemmelse med persondataloven (PDL) og de nye EU-regler for behandling af personoplysninger GDPR.

Dataansvarlig

teenstyle er dataansvarlig for behandlingen af personoplysninger på denne og andre hjemmesider, der drives af teenstyle. 

Kontaktoplysninger

Du kan kontakte os via mail på mail@teenstyle.dk eller pr. post til teenstyle, Bakketoften 11, 8541 Skødstrup. Du kan også kontakte os via teenstyle.dk.

Indsamling af personoplysninger

Hvad er en personoplysning?
Personoplysninger er al slags information, som direkte eller indirekte kan relateres til en fysisk person, der er i live fx navn, personnummer, adresse, mailadresse og telefonnummer. Det gælder fx også ordrenumre, krypterede data og forskellige typer af elektroniske identiteter som IP-numre, hvis de kan knyttes til fysiske personer.

Hvordan vi indsamler personoplysninger, og hvilke oplysninger vi indsamler
teenstyle indsamler personoplysninger på flere måder, men primært fra dig.

Oplysninger, som indsamles i forbindelse med bestilling
Når du bestiller en tøj på teenstyle.dk, hos en samarbejdspartner eller i butikken, indsamler vi personoplysninger fra dig – det er nemlig nødvendigt for at vi kan lave din bestilling. Det gælder bl.a. navn, fødselsdato, alder og køn, samt adresse og kontaktoplysninger for den der afgiver ordren Når du bestiller, indsamler vi også betalingsoplysninger for den der afgiver ordren på teenstyle.dk – dog er det ikke vores side hvor der indskriver kortoplysninger, da dette er overgivet til vores samarbejdspartner.

Oplysninger, som indsamles ved personlig kontakt
Vi indsamler personoplysninger fra dig, når du kontakter os fx via kundeservice, mail, telefon eller på andre måder. Primært indsamler vi de personoplysninger, vi har brug for, så du kan få svar på dit spørgsmål eller behandle din sag. Det er oplysninger om navn og ordrenummer. Afhængigt af hvordan du vælger at kontakte os, kan vi også indsamle kontaktoplysninger som mailadresse eller telefonnummer.

Ved personlig kontakt indsamler vi også andre personoplysninger, som du selv vælger at give til os.

Oplysninger, som indsamles via Min Side
Hvis du registrerer et bruger-id på teenstyle.dk (Log ind), gemmer vi din mailadresse for at oprette dit login. Vi gemmer også oplysninger om dit brugernavn. På Min Side kan du derefter vælge at angive oplysninger om navn, adresse og kontaktoplysninger.

Oplysninger, som indsamles, når du abonnerer på vores nyhedsbrev
Hvis du vælger at abonnere på teenstyle’s’ nyhedsmails og / eller SMS’er, indsamler vi dit navn og din mailadresse for at kunne sende dig e-mails og / eller SMS’er. I forbindelse med din tilmelding spørger vi desuden ind til andre oplysninger om dig, som vi bruger til at målrette vores markedsføring, så den bliver mere relevant på tværs af vores forskellige kanaler. Vi sender typisk flere nyhedsmails til dig hver uge. Antallet af SMS’er varierer. Vores nyhedsmails og SMS’er indeholder bl.a. informationer om mode og moderelaterede produkter og indhold. De kan også indeholde konkurrencer, spørgeskemaer og reklamer for vores samarbejdspartnere.

Oplysninger, som indsamles ved anvendelse af vores digitale ydelser
Når du bruger en af vores hjemmesider, vores app eller andre digitale ydelser fra os, indsamler vi oplysninger om din brug af tjenesten. Nogle af disse oplysninger kan være personoplysninger, f.eks. dit IP-nummer. Vi indsamler også oplysninger om, hvordan du navigerer i tjenesten, hvilke søgninger du foretager og hvilke rejseprodukter, du er interesseret i. Hvis du er logget ind på Min Side eller giver os data, der gør det muligt for os at identificere dig, forbinder vi data om dit brugsmønster med andre oplysninger, som vi har indsamlet om dig.

Oplysninger, som indsamles fra en anden end dig

Ved bestilling og kontakt med os i forskellige sammenhænge kan det ske, at en person giver personoplysninger om en eller flere medrejsende. Vores udgangspunkt er, at den, der giver os sådanne oplysninger, har indhentet alle de medrejsendes samtykke til at give sådanne personoplysninger til os. Hvis du ikke selv har foretaget en bestilling, og en anden har foretaget en bestilling, hvor du indgår, indsamler vi personoplysninger om dig fra den pågældende person. Det samme sker, hvis en anden har været i kontakt med os på dine vegne.
For at kunne holde dine oplysninger opdaterede og korrekte supplerer vi og opdaterer dine personoplysninger ved at indhente oplysninger fra private og offentlige registre. Det gælder fx adresseoplysninger og cpr-nummer.

Håndtering og lagring af personoplysninger

teenstyle’ juridiske grundlag for at behandle dine personoplysninger
teenstyle behandler dine personoplysninger i henhold til loven. Det kan ske, at den samme personoplysning behandles både i forbindelse med udførelsen af rejseaftalen, specifikt pga. et samtykke, og fordi oplysningen er nødvendig for at opfylde andre juridiske forpligtelser. Det betyder, at selvom du trækker dit samtykke tilbage, og den behandling, som baseres på samtykket, udløber, kan personoplysningen alligevel findes hos os til andre formål. Hovedsageligt behandler vi dine oplysninger for at opfylde en aftale, som du er en part i, såsom rejsevilkår.

teenstyle kan desuden behandle oplysninger, der er nødvendige for, at teenstyle kan forfølge en legitim interesse, medmindre den registreredes interesser går forud for dette. De legitime interesser teenstyle forfølger er blandt andet statistik og markedsføring.

Administration af din ordre
For at kunne levere de ordre, som du har bestilt hos os, bruger vi dine personoplysninger på forskellige måder. Vi bruger bl.a. oplysningerne til at udstede ordresedler og forsendelsedokumenter samt til at gennemføre betaling af de ydelser, du har bestilt. 

Administration af din ordre indbefatter også brugen af dine oplysninger til bogføring, afregning, revision, kredit eller anden verifikation af betalingskort og toldkontrol.

Kundepleje
Vi bruger dine personoplysninger til at give dig service, hvis du kontakter os med spørgsmål, kommentarer eller reklamationer. Vi bruger dit navn og ordrenummer til at identificere dig og din ordre. Vi bruger dine kontaktoplysninger, f.eks. mailadresse og telefonnummer, til at kontakte dig i tilfælde af spørgsmål og andre sager. Vi kan også bruge alle de andre personoplysninger, som vi har indsamlet om dig, til at håndtere dit spørgsmål eller din sag, alt efter hvad der er relevant i en bestemt sag. Disse oplysninger gemmes i 200 dage.

Udsendelse af information
Når du har bestilt en ordre med os, bruger vi dine personoplysninger til at sende bekræftelse, vigtige oplysninger om din kommende rejse og tilbud relateret til rejsen. Dette sker til den mailadresse, der blev oplyst, da du bestilte ordren.

Når du har modtaget din ordre, kan vi sender et spørgeskema til dig, hvor vi beder dig om at besvare spørgsmål om din ordre oplevelse for at hjælpe os med at forbedre vores ydelser.

Før og under din ordre sender vi dig vigtig information via sms til det mobilnummer, der blev oplyst ved bestilling af ordren. Det kan f.eks. være oplysninger om fragen eller ligende.
Vi sender information om afvigelser som f.eks. tidsændringer og andre ændringer i forhold til din ordre. Disse informationer sendes enten via mail, brev, sms eller telefonisk, afhængigt af ændringen og de kontaktoplysninger, som har vi har på dig.
Vi sender rykkere via mail og sms.

Markedsføring
Kundeoplysningerne kan bruges af teenstyle i markedsføringssammenhæng i forbindelse med dine kommende ordre hos os, og vi kan kontakte dig via brev, mail og sms. 

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, bruger vi dine personoplysninger til at sende nyhedsbrevet til dig, og til at tilpasse indholdet i nyhedsbrevet til netop dig. Det gælder din mailadresse, oplysninger om din rejsehistorik, dit brugsmønster og dine præferencer. Ved hjælp af disse data giver vi dig de tilbud, som vi tror er mest fordelagtige for dig.

Udvikling af ydelser og service
Vi bruger de oplysninger, som vi indsamler om vores kunder, til at udvikle og forbedre vores produkter og ydelser. Dette gælder vores digitale ydelser, hvor vi analyserer brugeradfærd for at udvikle, hvordan vi præsenterer oplysninger og kampagner samt udformer funktioner. Dette gælder også udviklingen af vores produkter efter kundernes behov og adfærd og f.eks. for at afhjælpe mangler eller forøge sikkerheden.

Hovedsageligt bruger vi anonyme eller anonymiserede data på et aggregeret niveau for at foretage denne type analyse. Det kan dog ske, at vi også bruger personoplysninger, som vi har indsamlet, hvis det anses for at være relevant.

Lovbestemmelser
Dine personoplysninger kan også blive behandlet for, at vi skal være i stand til at opfylde forpligtelserne i henhold til love og regler, f.eks. vedrørende sikkerhed og rapportering.

Lagringstider
Vi gemmer dine personoplysninger, så længe det er nødvendigt med henblik på behandling.

Vi gemmer alle de personoplysninger, som vi indsamler, i vores kundedatabase. I kundedatabasen gemmes personoplysninger og ordrehistorik i syv år, hvis du ikke har givet dit samtykke til, at vi kan gemme dine data i længere tid. Hvis du accepterer det specifikt, gemmer vi dine personoplysninger i op til 10 år.

Hvis du reklamerer over en rejse indenfor to år efter din sidste rejse, gemmer vi alle dine oplysninger i 10 år.
På Min Side gemmes de oplysninger, som du har registreret der, så længe dit bruger-id er aktivt.

Hvis du er tilmeldt vores nyhedsbrev, gemmer vi dine kontaktoplysninger, så længe du vælger at fortsætte med at modtage nyhedsbrevet.

Disse personoplysninger lagres forskellige steder alt efter formålet. Det kan betyde, at en oplysning, der er fjernet fra et system, fordi den ikke længere er nødvendig, stadig kan findes i et andet system, hvor den gemmes i henhold til en aftale eller til et andet formål, hvor der stadig er behov for personoplysningen.

teenstyle’s tekniske og organisatoriske foranstaltninger for sikker behandling af dine personoplysninger
Vi foretager løbende foranstaltninger for at opfylde principperne om ”integreret databeskyttelse og databeskyttelse som standard”. Vi evaluerer løbende risici i den personoplysningsbehandling, der finder sted, og tager de nødvendige forholdsregler for at mindske risikoen.

Vi uddanner løbende vores medarbejdere i spørgsmål om databeskyttelse, og vi har vores egne databeskyttelsesansvarlige (DPO). Har du direkte spørgsmål om, hvordan vi arbejder med persondataloven (PDL) eller de nye EU-regler for behandling af personoplysninger (GDPR), kan du sende en mail til mail@teenstyle.dk

Udlevering af personoplysninger

Aftalepartnere og IT-leverandører
Vi bruger en bred vifte af IT-services og IT-systemer i vores virksomhed. I nogle af disse gemmes og administreres personoplysninger. Vi respekterer dit privatliv og sikkerheden for dine data i al håndtering. Nogle systemer er installeret lokalt hos os, og det er kun vores personale, som har adgang til disse oplysninger. I disse tilfælde er der ingen overførsel til tredjepart. Nogle systemer er dog cloud-løsninger eller installeret af leverandøren, og det betyder, at vi videregiver personoplysninger til leverandøren. I disse tilfælde er leverandøren vores databehandler og håndterer oplysningerne på vores vegne og efter vores anvisninger.

Bestillingssystemer og kundedatabase
I vores bestillingssystem og kundedatabase håndterer vi personoplysninger. Disse systemer er designet til at kunne levere de ydelser, som du har bestilt fra os, og til at kunne håndtere spørgsmål og kundepleje i forbindelse med udførelsen af disse ydelser. Disse systemer kan håndtere alle de personoplysninger, som vi indsamler og også bruges i vores markedsføring til dig

Webanalysefirmaer
Vi bruger eksterne leverandører til analyse af brugeradfærd på vores hjemmesider og brugerfeedback. Disse virksomheder håndterer personoplysninger som personoplysningsassistent på vores vegne. De oplysninger, det drejer sig om, er først og fremmest oplysninger, der indsamles via cookies og håndteres på et anonymt og aggregeret niveau.

Betalingsløsninger
Vi bruger eksterne leverandører til at håndtere betalinger. Disse leverandører har adgang til personoplysninger såsom navne, adresser og betalingsoplysninger. Denne håndtering er nødvendig for, at vi skal kunne levere de ydelser, som du har bestilt fra os. 

Kontaktydelser
Vi bruger eksterne leverandører til at sende information via email og sms, fx før og under en rejse. Disse leverandører har adgang til personoplysninger i form af telefonnumre og email-adresser.

Deltagelse i konkurrencer
Du har løbende mulighed for at deltage i vores konkurrencer, fx på vores hjemmeside, vores Facebook-side og andre medier. De oplysninger, som du opgiver i konkurrencen, kan bruges til at kontakte dig i forbindelse med afvikling af konkurrencen (fx kontakte dig hvis du vinder) samt i markedsføringsmæssige sammenhænge, hvor vi bruger relevante informationer til at gøre markedsføringen mere relevant til dig. I forbindelse med konkurrencen vil du typisk kunne afgive samtykke til modtagelse af markedsføring på SMS og / eller e-mail. Vi sender ikke til dig uden dit samtykke.

Dine rettigheder

Nødvendig håndtering af personoplysninger og håndtering på baggrund af samtykket
Persondatabehandling, der er nødvendig for at vi skal opfylde en aftale med dig, eller for at vi skal opfylde en juridisk forpligtelse, er tilladt uden samtykke. Hvis vi skal indsamle og håndtere dine personoplysninger til et andet formål kræves derimod, at du accepterer behandlingen. Du giver dit samtykke til behandlingen af dine personoplysninger, når du benytter vores ydelser på teenstyle.dk, i vores app, ved kontakt med vores kundeservice.

Tilbagekaldelse af samtykke
Du kan til enhver tid vælge at trække dit samtykke tilbage ved at kontakte os via de kontaktoplysninger, som du finder ovenfor under afsnittet ”Kontaktoplysninger”. Hvis du tilbagekalder dit samtykke, vil vi slette personoplysningerne og afbryde den behandling, der blev omfattet af dit samtykke.

Det kan ske, at samme personoplysninger behandles både på baggrund af samtykket og fordi oplysningen er nødvendig, eller på grund af andre regler. Det betyder, at selvom du trækker dit samtykke tilbage og den behandling, som er baseret på samtykket, ophører, kan personoplysningerne stadig opbevares hos os til andre formål.

Ret til at få information om de personoplysninger, vi har gemt om dig
Hvis du vil have information om, hvilke oplysninger vi har registreret om dig, kan du sende en ansøgning om dette til den adresse, som du finder ovenfor under afsnittet ”Kontaktoplysninger”.

Registerudtrækket leveres efter anmodning og er gratis.

Retten til indsigt er beskrevet i § 31 i PDL.

Hvordan anmoder jeg om et dataudtræk?
Du skriver og anmoder om et registerudtræk fra teenstyle. Vær opmærksom på, at du er nødt til at sende en skriftlig anmodning, da den skal indeholde din underskrift. Du kan derfor ikke sende anmodningen pr. mail. Mærk brevet ”Anmodning om persondataudtræk”.
Du kan skrive således i din ansøgning:


Persondataudtræk – til den ansvarlige for teenstyle’s persondata

Hermed ansøger jeg om information ifølge § 31 i Persondataloven.

 

…………………………………………………………………
(By og dato)

………………………………………………………………..
(Underskrift)

……………………………………………………………….
(Navn med blokbogstaver, personnummer og adresse)

 

…………………………………………………………………….
(mailadresse/telefonnummer)


 

 

OPLYSNINGER OM COOKIES

Dette website (i det følgende Websitet) gør brug af cookies. Ved at anvende Websitet accepterer du Websitets brug af cookies, jf. nedenfor. På denne side kan du finde oplysninger om disse cookies.

1/ Hvad er cookies?
En cookie er en lille tekstfil, som gemmes på din computer. Cookies kan indeholde tekst og tal, herunder f.eks. datoer. Cookies er ikke programmer og indeholder ikke virus eller lignende skadelige koder. Cookies tjener til, at en hjemmeside kan gemme hos brugeren, således at hjemmesiden senere kan genkende brugeren eller indlæse disse oplysninger. Det kan f.eks. være login-oplysninger, oplysninger om tidligere besøg, og hvilke dele af hjemmesiden du har besøgt. Cookies kan kun indlæses af den adresse (hjemmeside), som de er gemt fra. Almindelige cookies, som gemmes fra hjemmesiden, gemmes typisk fra den adresse, du kan se i browserens adresselinje. Men en hjemmeside kan også indeholde fragmenter og oplysninger, som
hentes fra andre adresser end den, der vises i browserens adresselinje. Det kan f.eks. være bannerreklamer eller analyseværktøjer, men også almindeligt indhold. På denne måde kan der også gemmes cookies fra andre adresser via den hjemmeside du egentligt besøger – såkaldte tredjepartscookies.

Nogle cookies (såkaldte session cookies) gemmes kun i en browsersession, og de slettes, når browseren lukkes ned. Andre cookies (såkaldte persistent cookies) gemmes i et nærmere defineret tidsrum, og slettes først ved udløb af dette tidsrum.

2. Hvilke cookies bruger Websitet og hvorfor? Websitet gør brug af følgende cookies: Extranet)

a/ I forbindelse med log-in oplysninger: Er en ”persistent cookie”. Den indeholder krypterede oplysninger om brugernavn og password i det omfang du gør brug af Websitets log-in funktion. Cookien har en levetid på 1 måned, og den slettes således 1 måned efter at du sidste gang har benyttet dig af Websitets log- in funktion. Denne cookie bruges for at huske dig, når du vender tilbage til Websitet, uden at du skal logge dig ind igen.

b/ I forbindelse med datoen for dit sidste besøg: ”Dynamicweb.VisitDate” ”Dynamicweb.VisitDate” er en persistent cookie. Den indeholder oplysninger om datoen for dit sidste besøg på Websitet og bruges i forbindelse med statistik. Cookien har en levetid på 1 år, og den slettes således 1 år efter dit sidste besøg på Websitet.

c/ I forbindelse med tidligere besøg: ”Dynamicweb.VisitorID” ”Dynamicweb.VisitorID” er en persistent cookie. Den indeholder et unikt ID som du har fået ved at besøge Websitet. Den bruges i forbindelse med statistik. Cookien har en levetid på 1 år, og den slettes således 1 år efter dit sidste besøg på Websitet.

3. Hvordan kan jeg slette cookies? Du kan slette cookies i indstillingerne i din browser. Hjælp hertil findes enten i browseren eller på de tilhørende hjemmesider.

Herunder finder du links til vejledninger for de mest udbredte browsere:
Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/da-DK/windows-vista/Delete-your-Internet- cookies Mozilla
Firefox: http://support.mozilla.org/da/kb/Deleting%20cookies
Google Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py
Opera: http://www.opera.com/support/kb/view/806/
Safari: http://docs.info.apple.com/article.html

4/ Yderligere information og klageadgang Såfremt du har spørgsmål til Websitets brug af cookies, ønsker yderligere oplysninger eller ønsker at klage over Websitets brug af cookies, kan du henvende dig til os.