Vinterjakker

vinterjakker til teenager

Det er for alvor ved at blive koldt i Danmark, og det betyder, at det er tid til at finde vinterjakken frem. Skal du ud og finde en ny jakke, så kommer her nogle gode råd til, hvilke jakker der skal gås efter denne vinter. Når der skal findes nyt overtøj, er påvirkningen ofte ret stor, alt efter hvad der er moderne på det pågældende tidspunkt. Det er dog altid en rigtig god idé at have i mente, hvilken stil der passer bedst til en, og hvad du normalt ville vælge. På den måde er der større chance for, at der bliver valgt en jakke, som kan bruges år efter år.

De klassiske:

De klassiske jakker/frakker er ofte i uld eller uld blanding. De har enkle designs og passer til den lidt finere stil eller til finere anledninger. Den klassiske jakke/frakke kan både være lang og kort, alt efter brugerens behov. En længere frakke varmer selvfølgelig lidt mere af kroppen og er god, hvis du er høj. En kort jakke er bedre til lidt lavere personer, da det hurtigt kan komme til syne at være endnu lavere i en lang frakke. Den klassiske jakke/frakke forbindes med elegance, business, velstand, klassisk og ren stil.

Der er flere klassiske jakker/frakker at finde på hjemmesiden, både til drenge og piger.
Se til pigerne her
Se til drengene her

Bomber jakken:

Den oprindelige bomber jakke/pilot jakke blev introduceret af de amerikanske krigspiloter i nogle af de første verdenskrige. Piloterne sad i et åbent og koldt cockpit og havde derfor brug for en praktisk og varm jakke.
Bomber jakken er god over festkjolen såvel som til og fra fitnesscenteret. Den findes i flere forskellige materialer, designs og tykkelser. Det er selvfølgelig idealt at købe en tyk og varm bomber jakke til vinterbrug.

Der er flere bomber jakker at finde på hjemmesiden, både til drenge og piger.
Se til pigerne her
Se til drengene her

De sporty:

Sportsjakker har vi ofte på i situationer, hvor vi er aktive og formenligt kommer til at have det varmt. Derfor vil der her blive vist nogle jakker, der egentligt er beregnet til efterår/forår, men har kvaliteter, der gør dem velegnede til brug i sportslige situationer.
Du kan naturligvis også bruge en sporty jakke til hverdag, hvis du synes, det passer bedst til din personlige stil.

Kvaliteter der i vinterperioden er vigtige ift. sportsjakker:

  • Vand- og vindafvisende
  • God åndbarhed
  • Svedtransporterende
  • Tætte afslutninger i ærmer, bund og hals, så vinden ikke kommer ind
  • Lommer der kan lynes eller inderlommer

Der er flere sportsjakker at finde på hjemmesiden, både til drenge og piger.
Se til pigerne her
Se til drengene her

De farverige:

Det er de seneste år blevet meget populært med farver. Vi er ellers ikke kendt for at være de mest farverige klædte personer her i Danmark. Vælger du at købe en farvet jakke eller frakke, så er du sikker på, at du aldrig føler sig kedeligt klædt på. I hvert fald ikke så længe, du er udendørs. Det kan være en god idé med en farverig jakke, hvis du normalt går i meget få farver. Men der kan i denne situation overvejes, hvilke farve der skal vælges, og at den ikke er alt for langt fra ens stil. Overtøj i en dæmpet eller nude farve kan stadig gøre en stor forskel for et ellers lidt anonymt eller farveneutralt outfit.

Der er flere farvede jakker at finde på hjemmesiden, både til drenge og piger.
Se til pigerne her
Se til drengene her

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 08-11-2019 i Tøj & mode