Vintergarderoben for basistøj

mode, tøj toppe, sort, hvid, strømper, uld, t-shirt- vinter, garderobe

Det er tid til et skift. Kender vi det ikke alle sammen? Tager en fin orange strik ud, som man har gemt fra sidste år, for når kulden kommer, vil den med garanti blive brugt igen. Men der er bare ikke super meget, den kan sættes sammen med. Alt sommertøjet ligger jo fremme. Ja, det kan være meget svært i denne periode, hvor det hverken er for varmt eller for koldt, hvilke styles man skal gemme væk. Men en ting er sikkert, vi er på vej mod efterårets og vinterens mørke tid, så hvorfor ikke være forberedt? Guiden her får dig til at ryde op i dit basis tøj, så der altid vil være en anledning til at tage den fine skrigende orange strik på. Kig med.

Toppe

Vinteren bliver uden tvivl køligere end de sommer halvmåneder, der vakler mod enden. Og det betyder, på med flere lag tøj. Derfor er det vigtigt at have godt med toppe, da det altid vil blive brugt som det inderste lag. Det inderste lag er med til at holde en varm, derfor vil uld være et oplagt valg at få nogle stykker af. Både Rosemunde, og Joha laver rigtige skønne toppe med uld og med blondekant, der så fint skinner igennem, når du har taget en strik på. Find nogle farver efter din smag, sort og hvid vil passe til stort set alt, så det kan være rart at have dem liggende i skabet. Det er ofte forskelligt hvilken type top, man er til. Er de tynde stropper favoritten, kan det være, de bredde stropper skulle være det næste køb, for netop at få en variation.

Kort/langærmet t-shirts

En t-shirt vil ofte være det midterste lag, eller laget efter uld’laget. Kombinationen af to gange uld ses sjælden, da det midterste lag, skal sørge for sveden kan komme ud, og varmen bliver inde. Vurder hvor meget uld, du har i forvejen, og tilpas dine t-shirt derefter. Om du er til brun, grå, sort eller gul kan i realiteten være lige meget. Følg din egen smag.

Når der er snak om basis ting, er det med til at neddæmpe stilen, så grå, sort, og hvid vil være det bedste bud, så kan du altid sætte fuld skrald på farverne på den nederste del. Skal man købe langærmet? Hvis du er 100% sikker på, at du ikke er til langærmet, er det bedre at købe lidt flere kortærmet. Men langærmet kan både bruges for sig selv, med en skjorte eller t-shirt over, samt den varmer bare lige dét ekstra, så kan du slipper for at have en ekstra trøje med.

Sweats/strik

Er du alt for ofte i tøjkrise, især når de her ekstra lag skal på. Så er basis sweats og strik rigtig godt at have liggende. Det passer både til jeans, bukser, nederdel udenpå en kjole og faktisk holder den dig meget varm. Hold farverne nedtonet, så den anden del kan være blikfanget, og der hvor du kan gå en lille smule amok med typer og farver. Brug farverne sort, hvid og grå eventuelt en jordfarvet for det ikke skal være alt for kedeligt. Undgå for mange mønster og print, da det kan lave for meget larm ved din stil. Basis ting er for at nedtone og rede de værste tøjkriser. Benyt også nogle striks og sweats der ikke fylder så meget, som du kan tage med dig, hvis det bliver kølere i løbet af dagen/ud på aftenen.

Undertøj

Er du også lidt for dårlig til at smide dit undertøj ud? Dit undertøj bør skiftes mindst én gang om året. Så måske det skal til og være en fast tradition at få ryddet lidt op, inden kulden sniger sig ind. I vinterperioden, selvfølgelig alt efter om du giver meget kropsvarme, eller om du er en frossen pind. Er det en god ide at have noget undertøj af uld, her tænker vi mest på overdelen (undertrøjer).

Det meste undertøj er produceret i bomuld, men det kan være fornuftigt at få investeret lidt i ulden her til vinter. Når det så er sagt, findes der et hav af forskellige typer. Til pigerne er det både den klassiske trusse, hipsters, toppe og g-strengen. Hos Drengene er vi mere over i bokseshorts og undertrøjen, hvor farver og længden kan variere. I undertrøjen og toppe er der både nogle med rund hals, v-hals bredde stropper, tynde stropper. Der ses dog en tildens til, at undertrøjer med bredde stropper købes oftere til vinter.

Prøv dig frem og mærk efter, hvad der er behageligt at have på, ingen kan jo se det, så ta det, du føler dig bedst tilpas i. Så lad være med at fokusere så meget på farver og mærker lige i denne del.

Strømper/strømpebukser

Fra footies til uldstrømper. Sommerens bare tæer er ved at have sin ende, og strømper bliver nu en dagligdag. Men hvilke typer af strømper vil så være bedst have til vinterperioden? Strømper er noget, der sjælden bliver vist i denne periode, da lange bukser og støvler ofte vil være en del af vinterlooket. Derfor kan du faktisk gå i det, du synes er mest behageligt, eller hvis du fryser rigtig meget, er det en god ide at have nogle uldstrømper i skabet.

Går man efter at holde på varmen en hel dag, er det en god ide at have svedtransporterende strømper på det inderste lag, og uld strømper på det yderste. Ellers kan du med fordel både have lange almindelig strømper, tennisstrømper, uldstrømper eventuelt footies, hvis du er typen, der også går med ankelbukser i vinterhalveåret. Farver og typer skal da bare være det, man selv synes er fedt. Dog anbefaler vi at man har en del sorte og hvide, da det kan gå til alt.

Strømpebukser kan vi heller ikke komme udenom. Her vil det være fedt at sortere lidt i det, da man typisk finder nogle med hul i. Ud med dem, du vil blive træt af det, hver gang du finder dem frem. Derudover er det en god ide at fylde skabet op med, tynde, lidt tykkere og måske et par eller to i uld. Farven her er typisk sort.

Accessories

Lidt ekstra til looket, det er jo altid rart at have ikke? Den sikre accessories er helt klar huen, eller pandebåndet, alt efter hvad man er til. Huer kan du sagtnes finde i mange forskellige former, mønstre og farver. Men ønsker du at nedtone dit look, som basisvare kan, så vælg gerne sort, grå og med uld, hvis du er til det.

Handsker ta’ både nogle med strik, og nogle der er lidt varmere og eventuelt kan holde lidt på regnvandet. Hvis du sveder meget, så nap gerne nogle med polyester for, der vil være svedabsorberende. Brug gerne grå eller sort.

Halsedisse/halstørklæde er altid godt at have i ensfarvet, hvis du er gået amok i farver en dag. Benyt gerne sort, hvid eller grå, her gør det ikke spor, der er lidt mønster i. Så længe det er ensfarvet. Nemlig for at dit look ikke larmer for meget.

Find fornuften i at ryde op i dit skab engang imellem, det betaler sig. Pak eventuelt sommertøjet bagerst i skabet eller put det i en pose og læg det væk. Følg vores guide, og find ud af, hvad du mangler. Så er der masser af muligheder på vores site til at forny din vinter basisgarderobe. Så kan vi med sikkerhed sige, at du bliver klar til vinteren. Kig da også ind, hvis du er nysgerrig på alle de farver, mønstre etc. vi ligeledes har at tilbyde på vores site.

Skrevet af teenstyle d. 22-10-2020 i Tøj & mode