Træk vejret og slap af

Du vil gerne være alle steder på én gang. Du har ikke lyst til at vælge noget fra. Måske en dag, går det op for dig, at du bliver nødt til, at vælge noget fra. Vil du ikke helst vælge de kedelige pligter fra? Men er det egentlig en god ide?

Sociale medier

De sociale medier er den bedste måde at promovere, hvad du laver. I weekenderne vises de vilde fester og det sociale sammenhold i venneflokken. Du er selv egentlig bare hjemme i din seng. Dine forældre synes, du skulle blive hjemme i aften. Nu ligger du bare der og ser på alt det, du går glip af.

Du ligger og ser den ene story efter den anden. Fester, hyggelige venindefrokoster og alt muligt andet, du bare ved, du går glip af.

Enhver forside har en bagside. Selvom du lige nu føler, at du er den eneste i hele verden, der ikke er ude og feste og være social, så er det bare en dum indbildning. Alle har dage, hvor de har brug for eller bliver nødt til at vælge noget fra for at passe på sig selv. Vi lever i et tempo i dag, hvor vi alle kører 110 kilometer i timen. Vi er sjældent kun ét sted. Du kan fysisk være et sted, men mentalt er du et helt andet. Ligesom det er sundt for vores kroppe at være sociale og være i gang, er det samtidig også nødvendigt for os, at sætte tempoet ned og bare være nærværende i et kort øjeblik.

Lange skoledage

Udover en masse ting du gerne vil nå i fritiden, går du også langt tid i skole. De lange skoledage og mange lektier kan betyde, at der er nødt til at vælges de ting fra, som faktisk er sjovt. Sport, fritidsjobs og tid til vennerne er jo i bund og grund ikke noget, du kan få dig selv til at vælge fra. Er det vel? Derfor kan mange føle sig stresset, fordi de udover at forberede sig til undervisningen, også skal nå alt det sjove. Det sjove bliver til sidst en byrde, da det bare er noget der “skal” nås.

Vær nærværende

Som sagt, kan det være svært at have fokus på og være taknemmelig for at være i nu’et. Jo mere du overvejer, om du går glip af noget, desto mere begynder du også at fortryde de fravalg, du tog. Så for din egen skyld og dem du omgås, læg mobilen og de sociale medier engang imellem. Vær derimod nærværende i det du sidder i lige her og nu, istedet for at fokusere på alt du går glip af.

Udover, at det kan være svært at være nærværende, føler du måske også, at du gerne vil være der for alle, alle steder. Og det er en umulig opgave! Du vil ofte ende med følelsen af, at du alligevel ikke præsterede og ende som en fiasko.

Istedet for at føle, at du skal være det ene eller det andet, skal du nok egentlig bare øve dig i at bare “være”. Øver du dig i at acceptere, at tiden går af sig selv, om du er her, der, eller et tredje sted, vil du automatisk opleve, at du bliver mere og mere stabil mentalt, og du finder en ro i at tage tingene, som de kommer.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 19-11-2019 i Personlige indlæg, Tweens og teens