Tør du drømme?

Tør du gå din egen vej ligesom Krid

Som lille har du nok, som de fleste andre, drømt om at blive en smuk prinsesse eller en stærk superhelt. Drømmen forbliver for mange bare en barnedrøm, og i stedet skabes der ”realistiske” interesser. Men hvem siger, at interessen ikke kan blive en livsstil?

Go for it!

Kun fantasien sætter grænser for dine interesser. Det kan være alt fra fodbold til kagebagning. Vigtigst af alt er, at du har en kærlighed til det, du laver. I din klasse spiller alle pigerne håndbold, eller alle drengene fodbold. Det er måske ikke lige din store interesse, men du tør ikke udleve dét, du faktisk brænder for, for så skiller du dig ud og bliver den ”underlige”. Det er en forkert opfattelse, desværre, alt for mange har. Du skal ikke lade andre vælge dine interesser, ligegyldigt hvor mærkelig folk synes din interesse er. Måske er de i bund og grund bare misundelige på, at de selv ”kun” kan det, alle andre kan.

Er min drøm uopnåelig?

”Det er umuligt, bare lad være!” Du kender sikkert den sætning i hovedet, når du endelig prøver at begive dig ud i noget nyt. Sådan skal det jo bare ikke være, for selvfølgelig er det ikke umuligt! Det kommer an på hvilken indstilling, du har til tingene. Vælger du at lytte til stemmen, så kan du ikke, men så vil du heller aldrig turde satse, og livet handler om at kunne satse. Satser du ikke, ja, så bliver du jo bare som alle andre. Det lyder måske lettere sagt end gjort, men sangskriver og sanger Krid har netop valgt at gå udenom, hvad alle andre gør, og i stedet har gået sin egen vej. Han udtrykker tydeligt i sin sange, at alt det du ikke dør af, gør dig jo kun stærkere.

Men hvad drømmer du så egentlig om?

Det kan være svært at finde et overblik over, hvad man egentlig drømmer om, men ofte kommer det helt naturligt. Krid, startede som 15-årig med at skrive musik. ”Dengang skrev jeg lyrik. Det fungerede som et hjælpemiddel til at håndtere mine følelser, og skabe det perspektiv jeg ikke havde.” Det er klassisk for mange af de mennesker, du ser op til, at de har startet deres karrierer ved en søgen efter anerkendelse, eller en ”flugtvej” fra de ting, der virkelig gør ondt.

Når du har fundet det, du drømmer om, vil din drøm altid videreudvikle sig – mennesker bliver aldrig tilfredse, så når vi har nået vores mål, sætter vi gerne et nyt. Et eksempel kan igen være Krid. Han var fascineret af det, de selvstændige amerikanske rappere kunne med deres musik, og det blev pludselig hans mål.

Hvordan holder man gnisten i drømmen?

Det hele kan virke så uoverskueligt. Brænder du virkelig for noget, så vil det også komme helt af sig selv, hvis du bliver ved med at kæmpe for det. Den dag du opnår et af dine mål, vil du også stå med følelsen af, at alt du har kæmpet med føles som tunge sten i bagagen, og det vil lette sig og ende som et våben for dig, sådan oplevede Krid det i hvert fald.

Jo tættere på du kommer med dine drømme, desto flere og mere indsnævrede mål sætter du dig. Du vil miste håbet en gang imellem, og opleve at tingene ikke altid udspiller sig, som du ønsker det. Tror du på drømmene, vil tingene også komme lettere til dig, og være langt mere naturligt for dig. Nederlagene vil derfor også komme oftere. For ikke at miste håbet, så gør dig selv den tjeneste at fortælle mennesker omkring dig, hvad du drømmer om, og hvad dit næste mål er. Så vil der altid være nogen, som giver dig en ny gejst for at rejse dig igen, fordi de ved, at du kan, og det smitter af! Husk altid at se tilbage på, det du har præsteret tidligere, for selvom du i nuet ikke er tilfreds med det, du har lavet, så vil du altid have udviklet dine evner siden sidste gang.

Udlev dine drømme

”Luk øjnene og mærk efter. Hvad kunne du tænke dig at prøve? Skriv de ting op. Hvilken af de ting, er du mest bange for at prøve? Prøv det. Prøv en masse! Bliv ved med at prøve. En dag går det godt. Typisk tør vi ikke at prøve de ting, vi aller helst vil, fordi vi holder så meget af dem. Men prøv! Kig op og smil hele vejen igennem. Det er det eneste vi kan gøre.” – Krid

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 31-01-2020 i Fritid, Personlige indlæg, Tweens og teens