SOMMERFERIE MED TWEENS – REJSER og OPLEVELSER

Sommeren nærmer sig med hastige skridt og allerede i slutningen af næste måned starter skolernes sommerferie. Langt de fleste er godt i gang med planlægningen af sommerens aktiviteter, udflugter og ikke mindst rejsemål. Men hvad skal man og hvor skal man rejser hen, når familien også inkluderer børn i tweens og teenage alderen.

Mangler du lidt inspiration til en sjov og aktiv sommerferie med dine tweens eller teenagere har vi nedenfor listet både nogle gode rejsemål for hele familien samt forskellige ideer til udflugter og aktiviteter i løbet af sommeren.

Aktiv ferie i både ind- og udland
Der findes et utal af spændende rejsemål for hele familien og det handler selvfølgelig om smag og behag og om man er til solferie, byferie, aktiv ferie eller noget helt fjerde.  Men når man rejser med børn i tweens og teenage alderen kan det være en god mulighed, at se sig om efter et sports- og ferieresort, hvor hele familien både kan være aktive sammen og slappe af.
Både i ind- og udland findes der et væld af ferie- og sportsresorts, der byder på et hav af aktiviteter for både store og små så som tennis, golf, fodboldturneringer, fitness, minigolf, dykning osv. Dette selvfølgelig kombineret med vandland eller pool og i områder, hvor der samtidig også er mange turistattraktioner at besøge.

Ønsker man at kombinere en aktiv ferie med sol og masser af varme er det et godt udgangspunkt at søge mod varmere himmelstrøg, da det danske vejr ofte kan være lunefuldt. Af super gode ferie- og aktivitetsresorts i udlandet med et hav at tilbud og aktiviteter for hele familien kan fx nævnes:

Playitas på Fuerteventura (de kanariske øer)
Club La Santa på Lancerote
Weissenhaeuser Strand i Sydtyskland

I Danmark har vi også en stort udbud af skønne feriecentre, der er rigtig gode til sommerferie med tweens og teenagere. De fleste af dem ligger tæt på familievenlige strande og nogle af dem har også på et stort aktivitetsprogram.

Dayz Resort i Gjern Bakker, Rønbjerg eller Nymindegab m.fl.
Danland i Blokhus
Lalandia i Billund eller Rødby
Jesperhus Feriepark på Nykøbing Mors

Storbyferier kan også være et godt bud på et rejsemål når man holder sommerferie med tweens og teenagere. De fleste storbyer rundt om i verden byder på mange fantastiske oplevelser for hele familien og børn/unge i den alder synes ofte det er lige så spændende som forældrene at opleve forskellige kulturer, se byens turistattraktioner og ikke mindst at shoppe (dette er måske mest for pigernes vedkommende) Derudover byder de fleste storbyer også på mange seværdigheder i børnehøjde.

Udflugter og aktiviteter
I Danmark findes der et væld af udflugtsmuligheder for hele familien, hvad end det skal ligge i den ene eller den anden ende af prisskalaen. Over hele landet finder man forskellige forlystelsesparker med et væld af aktiviteter og mange timers fornøjelse for hele familien. Vi har samlet et udpluk af forlystelsesparker her:

Djurs Sommerland
Tivoli København
Legoland
Fårup Sommerland
Tivoli Friheden
Bonbonland
Universe

Der findes dog også mange gratis fornøjelser man kan krydre sommerferie udflugterne med. En tur til stranden med picknic kurven, i skov eller naturparker, cykelture ud i det blå eller måske skattejagt med “geocaching”, der er en moderne skattejagt via koordinater fra en håndholdt gps (læs mere her). Af andre gratis glæder som man kan lade sig inspirere af, når man holder sommerferie med tweens og teenagers kan nævnes:

Spil-turnering: På en sommer regnvejrs dag kan børnenes Wii eller Playstation tages frem og familien kan dyste i sjove spil som Wii-sport, Bowling, Guitar Hero og lignende aktive spil.
Bål/madlavning udenfor: På en lun sommeraften er der ikke noget hyggeligere end at lave bål og riste pøler, snobrød og skumfiduser over gløderne. Man kan også vælge et lidt større måltid, hvor tweens og teens sagtens kan være med til at tilberede fx aftensmaden over bål.
Overnatning under åben stjernehimmel: På en rigtig lun sommernat kan soveposen hives frem og man kan prøve at sove under åben stjernehimmel fx hjemme i haven. Det er rigtig hyggeligt at ligge og kigge op på stjernerne og snakke. Børnene kan også slå telt op i haven fx sammen med en kammerat og så tage en nat som campister.
Wellnessdag: Især tøserne vil synes det er fantastisk hvis mor afsætter nogle timer til en masse selvforkælelse og hygge sammen med dem. Der kan lægges ansigtsmaske, massage af hinanden, karbad, neglelak, sætte hår osv.

Andre sommerferie aktiviteter for tweens og teens
Sommerferien kan også bruges på andre aktiviteter for din tween eller teenager. Har du eksempelvis en fodboldtosset søn er fodboldsskole måske lige noget for ham at bruge sin sommerferie på. Måske er din datter vild med madlavning og kunne have lyst til at deltage i et af madskolernes kurser om kost og motion for børn i sommerferien.

Det kan også være at sommerferien for din teenagers vedkommende skal bruges på at skrabe lidt lommepenge sammen via et sommerferiejob. Udover avisruter, små jobs i de lokale supermarkeder osv. søger store forlystelsesparker også ofte efter ungarbejdere, der vil tjene en ekstra skilling i deres sommerferie. Du kan evt. læse vores artikel om “Lommepenge til tweens“.

Find evt. flere gode ideer til sommerferie med tweens og teens på:
www.sjovforbornpaaferie.dk

Skrevet af teenstyle d. 15-05-2014 i Fritid