Skal skjorten ned i bukserne eller hænge løst?

blog_teenstyle

Skjorten hænger spritny inde i klædeskabet – velduftende og ren, nystrøget og klar til at møde verden udenfor. Men hvordan sætter man den egentlig, så den tager sig ud fra sin bedste side? Skal den ned i bukserne, eller skal den hænge løst udenpå? Læs med her, og få en række gode råd med på vejen mod den beslutning, der fungerer bedst i forskellige sammenhænge.

Før ungdomsoprøret i 1960’erne var der ifølge Euroman kun én måde at sætte skjorten på. Stramt nede i bukserne. Men moden udvikler sig hele tiden, og i dag betyder det ikke at man er dårligt klædt, selvom skjorten hænger udenpå bukserne.

Personlig smag er selvfølgelig det mest afgørende for, hvordan man sætter skjorten. For skjorten skal sidde, som man føler sig bedst tilpas med. Der findes dog alligevel en række gode råd, man kan følge, hvis man bliver i tvivl om, hvad der vil fungere bedst.

Skjorten i forskellige sammenhænge

Skjorten må ned i bukserne, hvis man går efter at se formel ud. Med skjorten I bukserne får man nemlig et mere seriøst udtryk. I mere afslappede sammenhænge uden dresscode må skjorten gerne sidde løst uden på bukserne. En mere afslappet sammenhæng kan for eksempel være i fritiden, ved en ikke så højtidelig feste eller på nogle arbejdspladser.

Har man en skjorte på sammen med en blazer, skal skjorten helst ned i bukserne. Ellers kan det godt komme til at se lidt sjusket eller stilforvirret ud. Det samme gælder for slips. Ifølge Euroman er det et stort no-go, at have skjorten hængende løst, når først slipseknuden er bundet. Euroman skriver dog også, at hvis man for eksempel alligevel har sneakers på til et jakkesæt, så må skjorten også gerne være løsthængende. For er et regelsæt først blevet brudt, kan man lige så godt bryde et til.

Skjortens form, materiale og stil

Den svenske netbutik Care of Carl skriver, at skjortens længde er afgørende for, hvordan den skal sidde. Hvis skjorten når længere ned end til forlommerne på bukserne, så skal skjorten ned i bukserne. Hvis den nederste del af skjorten er formet som en halvmåne eller er længere bagtil end fortil, skal skjorten samme vej. En skjorte er nemlig oftest længere bagpå, så den ikke smutter ud af bukserne, når man sidder ned. Skjorter der er beregnet til at stoppe ned i bukserne er ofte lavet i materialer som twill, poplin eller satin. Disse er fine og tynde stoffer, der er gode at stoppe ned i bukserne, fordi de fylder mindre og er nemmere at få til at blive, hvor de er.

Når skjorten en skjorte ikke stoppes ned i bukserne, er det altså tit fordi det ikke føles upraktisk eller forkert. Derfor er korte skjorter bedst at have udenpå bukserne, da en kort skjorte nemt ryger ud over buksekanten. Men den lang skjorte skal ned i bukserne. Hvis den hænger løst udenpå, kan det nemlig godt se klodset ud.

Skjorter der er beregnet til at have udenpå bukserne har ofte en lige kant nederst. Og skjorterne er ofte lavet i materialer som Oxford, flannel eller chambrey. Disse materialer er gode til det mere uformelle og afslappede look. I forhold til stil, er der også en række skjorter, der tager sig bedst ud, hvis de bliver udenfor bukserne. Det gælder især stormønstrede skjorter og silkeskjorter, hvis man ikke er så glad for at se lidt feminin ud. Sommerens obligatoriske hørskjorte er også god løsthængende. Især med opsmøgede ærmer.

Et andet godt råd lyder også: Hvis du er tynd, så vælg en skjorte med smal pasform. Hvis du er større, så vælg en skjorte, der ikke er for stram.

Find den helt rigtige skjorte her »

Skrevet af Nina Pehn d. 12-07-2019 i Tøj & mode