Sådan kommer du i gang med at male

akryl, oliemaling, vandfarve, lærred male for nybegyndere, tegne kreativ rød, blå, gul

Vi kender det alle. Vi vågner søndag morgen, og aner ikke hvad dagen byder. Vi føler for at lave noget, men hvad? At male kan være en god måde både at udtrykke sig på, men også at spendere dagen på. Det kan være enormt hyggeligt både at gøre det alene, men også sammen med enten en veninde eller sine børn. Men hvordan kommer man lige i gang?

Det behøver ikke at være dyrt!

Der findes både akrylmaling og vandfarve, og det behøver ikke at koste en bondegård. Faktisk sælger mange supermarkeder materialer til fornuftige priser. Du behøver ikke at gå hen til en dyr hobbybutik og købe lærreder, de dyre pensler eller et staffeli, du kan sagtens nøjes med noget tykt papir (alla pap), nogle pensler fra Bilka og vandfarver fra genbrugen. Når du vil til at begynde at male er det nemlig en god ide at starte i de små. Dit materialevalg kan altid udvides, ved at købe nogle lærreder eller nogle bedre pensler, men tag tingene hen ad vejen.

Få farver

Det er ikke nødvendigt at købe alle regnbuens farver. Du kan nemlig blande de forskellige farver, således du får den ønskede farve. Derfor kan du nøjes med at købe de primære farver: rød, gul, blå, hvid og sort. Hvis du efterhånden bliver træt af, at skulle blande farverne hele tiden, så er der altid mulighed for at udvide din farve kollektion og få fat i farver som lilla, orange eller lyserød. Med flere forskellige farver kan du nemlig gå væk fra dit maleri og ikke være bange for, at du får blandet en helt anden slags orange end den orange du brugte sidste gang.

Find inspiration!

Søg på nettet eller scrolle igennem Instagram og se om der ikke er nogle enkle blomster eller en fin plante, som du nemt kan skitse over på dit papir. De sociale medier er altid et godt sted at finde inspiration. Så udnyt det og bliv inspireret af hvad andre måske har malet eller tegnet. Når du har fundet et motiv, du gerne vil male, så start med at skitse motivet over på dit papir, bare med en almindelig blyant, og når du synes, den er ved at være der, så fyld motivet ud med de ønskede farver.

Det behøver ikke at være perfekt.

Der er nok ikke andre end dig, der skal se de ting, du maler, så slå ikke dig selv oven i hovedet hvis ikke det blev lige så flot, som du regnede med. Faktisk bliver det uperfekte sommetider det mest fantastiske. Du bliver en bedre maler af at give slip på forventninger om at gøre det rigtigt eller male lige så flot som Kvium og så videre. Du bliver alligevel ikke Picasso natten over. At male handler mere om at nyde at udfolde sig kreativt og slap helt af i processen.

Held og lykke.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 31-08-2020 i Fritid, Tweens og teens