Elsk dig selv og din krop – du har kun én…

Be Yourself

Elsk dig selv som du er  ❤️ Når man når en vis alder som dreng eller pige, så begynder kroppen at udvikle sig. Nogle begynder at tage lidt ekstra på, hvor andre taber sig. Nogle bliver højere fra den ene dag til den anden, mens andres højde måske står stille. Vigtigst af alt, så er alle forskellige, og der er intet rigtigt eller forkert. 

Som dreng kan man føle frustrationer over, at de andre drenge er skudt i vejret, men at man måske selv ikke er begyndt at voksne endnu. Men ved du hvad? Det er helt OK! Alle har forskellige kropsbygninger, højde og vægt. Om du er 165 og bredskuldret, eller 188 og langbenet er ligegyldigt! Lær’ at elske dig selv som du er, og husk at der ikke er noget rigtigt eller forkert. Selvtilliden og kærligheden til en selv og ens krop skal komme indefra, og når den er der, så får man en helt anden udstråling! 

Piger kan ofte opleve, at de tager på i vægt når puberteten nærmer sig. På sociale medier ser man den ene tynde blogger efter den anden, og i en alder af 12-13 år er man nemmere påvirkelig. Jeg kan ikke understrege nok, hvor ligegyldigt det er, om du vejer 50 eller 70 kilo. Så længe du er glad for din krop, og kan acceptere at ingen er ens, så lever du allerede i en bedre tilværelse end de fleste bloggere.

Nogen piger udvikler bryster i en tidlig alder, mens andre får dem i en alder af 16 år. Om du har en stor barm eller en Kim Kardashian numse ændrer ikke på, hvor pisse skøn du er! Væk med alle de åndssvage skønhedsidealer, slankekure og meget mere. Igen, når man lærer at elske sig selv, sin krop og dens udvikling, så stråler selvtilliden ud af en, og du vil få det meget bedre!

Væk med åndssvage “vandkure” og slankepiller – det hjælper ingen, og det er bare dårlig reklame. Til ALLE forældre – jeg kan personligt se en væsentlig STOR forskel på de venner/veninder jeg har, som har forældre der har været på den ene kur efter den anden. Juice-kur, 5/2 kuren og whatever, samt dem som har haft forældre, der har elsket deres krop, og lært deres børn det samme. Min mor har aldrig ladet kure og diæter påvirke vores familie da jeg boede hjemme. Jeg har altid hvilet i min krop og mit udseende, fordi jeg altid har fået fortalt at jeg er skøn, som jeg er. Nogle af mine veninder derimod, som har haft mødre der er på kure konstant, og spørger deres 14-årige datter, om de vil med på en juice-kur, er ret påvirket af det. Det er de her veninder, som ikke kan blive tilfredse med deres udseende. Eller som altid kan finde en fejl i deres vægt, selvom de ser pisse skønne ud. 

Selvtilliden kommer hjemmefra og indefra. Børn og unge bliver påvirket af deres forældre og omgangskreds, og derfor er det vigtigt, at man som forældre husker, at din stemme ender med at være stemmen i dit barns hoved. Selvsikre forældre der roser deres børn, får børn med mere selvtillid. Forældre, som konstant kommenter på vægt, kure og generelt har et negativt billede på dette, får usikre børn. Og det hænger ved. 

Vigtigst for begge køn, så skal man ikke sammenligne sig med veninderne, kusinen, dine ældre søskende eller naboen. De sammenligner også sig selv og er usikre. Den her bølge af krav til udseendet for unge som ældre skal stoppe, og det kan du hjælpe med. Lær’ at elske dig selv, og lær’ dine tætte at gøre det samme. Skab en positiv stemning om forskellige kropsidealer, og fejr’ at i alle ser forskellige ud – og at det er pisse fedt!

Elsk dig selv og din krop – du har kun én. 

Varmeste hilsner herfra 🙂 

Skrevet af Sinem Bektas d. 22-02-2019 i Tweens og teens