LOMMEPENGE TIL TWEENS – SÅDAN KAN DE SELV TJENE DEM

Tweens er ofte ikke gamle nok til at søge et fritidsjob her i Danmark, da loven foreskriver, at børn under 13 år ikke må tage arbejde. Det er dog ikke ensbetydende med, at de ikke er ansvarlige nok til at arbejde eller have pligter i det daglige.  Faktisk er der flere gode grunde til at lade dit barn prøve kræfter med sit første job og tjene lidt lommepenge allerede i tweens.

3 gode grunde til at tweens selv skal tjene lommepenge
For det første er det en god mulighed for at lade sit barn selv tjene sine lommepenge og lære at spare op til noget. Det giver en lille fornemmelse af, hvad økonomisk ansvarlighed er for en størrelse samtidig med, at det også vil gøre glæden og stoltheden over noget nyerhvervet langt større hos barnet.

For det andet ligger der også en vigtig karakterudvikling i det at arbejde og lære –  allerede i tweens årene – det, at man skal yde noget i familien og for fællesskabet.

Tweens årene er også ofte den alder, hvor barnets “forbruger-gen” for alvor vækkes til live og hvor ønskelisten til mærketøj, computerspil, smartphones, biografture m.m. begynder at stige kraftig. Derfor er det fornuftig at gøre sin tweens bevidst omkring samspillet mellem pligter, penge og økonomi og det, at man skal “yde” før man kan “nyde”.

Men hvilke jobs passer så til en tween i 8-12 års alderen og hvor finder man det?

Der er mange forskellige muligheder for at tjene lommepenge som tween. Det er ofte i hjemmet, hos familien, venner eller naboen, at du finder et job, der netop passer til denne aldersgruppe.

8 jobs som kan udløse lommepenge til tweens
Nedenfor er listet nogle ideer til jobs i tween-årene, der ofte kun er nogle få timer om ugen, så der stadig er rigeligt med tid og plads til lektier, fritidsaktiviteter og kammerater:

  • Hundelufter
  • Havearbejde (slå græs, luge bede, feje osv.)
  • Lektiehjælp for yngre børn/søskende
  • Rengøring og oprydning
  • Hjælpe til med bilvask
  • Babysitter for yngre børn/søskende (for de lidt ældre tweens)
  • Pasning af kæledyr, potteplanter m.m.
  • Hjælper ved fødselsdags- og festarrangementer

Overstående ideer til opgaver kan du sagtens betro din tween og både de og dem de hjælper vil have stor glæde og gavn af det.
Det er dog vigtigt, at du sørger for at sætte din tween godt ind i arbejdsopgaven, så han eller hun ved nøjagtig, hvad opgaven går ud på og hvordan den skal løses. På den måde sikrer du, at det er en opgave som barnet føler han har styr på og som han reelt også kan klare og arbejdet bliver en succes for alle parter.

Ved at lade pligter udløse lommepenge til din tween, kommer barnet til at snuse lidt til det at have et fritidsjob. Samtidig gør det også barnet til et mere ansvarligt og selvstændigt individ på den lange bane.

Skrevet af teenstyle d. 04-12-2017 i Fritid, Tweens og teens