Jeg bliver aldrig god nok!

hvorfor er jeg hele tiden så trist og ked af det

Du fik 02 til eksamen, mens dine alle venner fik 12. Du blev valgt fra fremfor hende den irriterende fra parallelklassen, da du søgte job. Du glemte at købe fødselsdagsgave til din mor, mens din bror havde købt lige præcis det, hun ønskede sig aller mest. Du står lige nu i den situation, hvor du føler, at alle andre præstere langt over middel, mens dumper du alt det, der er muligt at dumpe – og mere til.

Dum, dummere, dummest

Det er titler, alle kender til, og du kan sikkert se dig selv med alle titlerne på dine skuldre engang imellem. Der er måske behov for, at banke sig selv oven i hovedet, fordi der ikke er blevet levet op til forventningerne. Men i forhold til hvad, leves der ikke op til forventningerne? De fleste mennesker er for dårlige til at rose sig selv, når det går godt. Istedet vælger vi at sammenligne os med andre omkring os. Vi gør os selv dårligere, fordi vi ikke præsterede top, som de andre gjorde. Alle kender til det, at sammenligne sig selv med andre. Især sammenligning mellem søskende kan være noget af det sværeste at acceptere.

I mange situationer er der jalousi indblandet. Det er sjældent, man selv er klar over det, men for de fleste, starter selvhad og frustrationer, fordi man sammenligner sig selv med andre omkring en. Vores underbevidsthed fortæller os, at vi er forkerte, fordi vi ser, oplever og hele tiden bliver mindet om, de ting som dem omkring os kan, men som vi måske ikke selv kan.

Står du i lort til halsen, er det en dum ide at hænge med hovedet

Når du står der og føler alting bare går ned ad bakke. Du føler dig misforstået, grim, forkert og dårlig til alt. Mind dig selv om, de ting du faktisk er god til. Lav noget du elsker! Om det er, at tegne, bage, lave lektier eller dyrke sport. Så elsk det, nyd det og keep your head up! Ingen siger, at du skal være verdensmester til alt. Det handler om, at finde dét, som du elsker at bruge tid på, og som du virkelig bare er dygtig til. Og så husk på, at ligesom du drømmer om, at kunne alt det de andre kan, drømmer andre nok også om noget af det, du virkelig bare kan!

Du er unik, og alt du præstere er perfekt – så længe du gør, det aller bedste du kan.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 07-01-2020 i Personlige indlæg, Tweens og teens