G-star, bæredygtighed

G-stars produkter nye mål omkring bæredygtighed

G-Star Raw er et af de mærker, som går forrest i mode branchen, når det gælder bæredygtighed. De har blandt andet lavet et mål for 2020, som indebærer at: 100% af deres bomuld skal være bæredygtigt, og 90% af deres resterende materialer ligeså. Når der er så mange produkter i cowboy materiale, som G-Star har, er det nogle rigtig fornuftige målsætninger. Størstedelen af deres cowboybukser, jakker osv., er nemlig fremstillet af 90-100% bomuld.
Du kan nu købe super fede styles fra G-Star, hos teenstyle. Er du nysgerrig på, hvad G-Star egentlig er for en størrelse, så læs med her.

Hvad er G-Star Raw?

G-Star Raw (eller bare G-Star) er et Hollandsk tøjmærke, som blev grundlagt af Jos van Tilburg i 1989. Mærket fremstiller tøj af høj kvalitet, med deres helt eget, let genkendelige design. G-Star henter blandt andet inspiration fra militæret, det kan ses på tøjets former og detaljer.
Til at starte med hed G-Star faktisk Gap Star, men da de ønskede at blive et internationalt mærke, valgte de at ændre navnet. Det gjorde de for ikke at få problemer eller blive forvekslet med, det allerede eksisterende tøjmærke Gap.

G-Star er bedst kendt for deres denim items. De blev i 2011 det første “denim mærke”, som var en del af New York Fashion week. På trods af, at mange kender dem mest for deres denim produkter, har de langt flere items. Men G-Star vil formenligt altid være bedst kendt for deres cowboybukser og jakker.

I 2014 lavede G-Star The Ocean Project. projektet indebar, at de tog plastik fra havet og lavede det om til tekstiler. Disse tekstiler blev til en kollektion, som blev lavet i samarbejde med det verdensberømte musiker Pharrell Wiliams.
Plastik fra havet blev nedbrudt og sammen med andre materialer, blev det spundet til de før nævnte tekstiler.

Det med at passe på vores miljø, er noget der ligger G-Stars hjerte nært.

G-Star bekymre sig om vores klode

G-Star er blevet et stort og velkendt mærke i hele verden. Med det følger der et stort ansvar. Der følger også en stemme i en industri, som førhen ikke er tænkt så meget over, hvilke fodspor de efterlader på kloden. G-Star har valgt at bruge denne stemme til at have indflydelse på industriens miljø bevisthed.
Det er blevet en lang vigtigere ting de seneste år, at tænke på vores klode, som tøjproducent/brand. Der er kommet større fokus på, hvor meget forurening fremstilling af tøj udleder. Det er G-Star yderst bevidste om, og de har derfor sat sig det mål, at de i 2020 kun skal bruge 100% bæredygtigt bomuld. 90% af de resterende materialer de bruger, skal ligeledes være 100% bæredygtige. Bomuld er formenligt det materiale G-Star bruger mest. De er som tidligere nævnt storproducenter af denim tøj, også mange at deres t-shirts og sweatshirts indeholder en stor procentdel bomuld.

Teenstyle har fornyligt indgået en aftale med G-Star og kan nu glædeligt præsentere deres produkter på webshoppen.

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 19-02-2020 i Brands, Tøj & mode