Forskellen på mom jeans og boyfriend jeans

Mom jeans og Boyfriend jeans

Denim jeans i alle nuancer og pasformer fylder gadebilledet. Og hurra for det. De giver på samme tid et stilbevidst og afslappet look til hvem end, der har dem på. De kan sættes sammen med det meste tøj alt efter hvilket udtryk man søger, og så skal de sjældent vaskes. Fordelene er mange. Du har måske hørt forskellige betegnelser for forskellige pasformer. Nogle af de mest populære er modellerne mom jeans og boyfriend jeans. Hvis man ikke ved bedre, ligner de hinanden til forveksling. Men der er altså forskel.

Men hvad er forskellen på mom jeans og boyfriend jeans?

Mom jeans er for det første højtaljede. Derudover er de stramme i tajlen, om maven og om bagdelen. På benene er de mere eller mindre løse, til forskel fra blandt andet de helt stramme skinny jeans. Bagpå har de tit store lommer. Disse lommer er med til at fremhæve de kvindelige former, og denne model giver i det hele taget en smal talje og en bred bagdel.

Boyfriend jeans er mere lavtaljede og ”baggy”. Det vil sige, at de er løse om både hofterne og især benene, hvilket giver et meget afslappet look. Du vil tilmed tit finde boyfriend jeans med bevidste huller på benene, som blot fremmer det rå udtryk.

Mom jeans har fået sit navn, fordi denne jeans-model på et tidspunkt blev sammenkoblet med kiksede bukser, som mødre havde på. Sådan er det ikke i dag, hvor de er meget moderne til piger og kvinder i alle aldre. Men hvis du mangler en huskeregel til at kende forskel på modellerne, kan du stadig godt tænke på mødre. Det er nemlig tydeligt, at boyfriend jeans har en mere drenget pasform end mom jeans, fordi de er lavere i taljen og fremhæver de kvindelige former mindre.

 

Skrevet af Rebecca Christie d. 16-05-2019 i Tøj & mode