Bliver sommerferien også aflyst i år?

Sommerferie - corona - Danmark - aktiviteter - telt - strand - vand - storby

Coronavirussen florerer stadig rundt i hele verden. Dog er vi i Danmark blevet gode til at overholde retningslinjerne og tænke os om. Nu står vi om en lille måneds tid overfor endnu en forandring. Nemlig sommerferien!

Sommerferien venter lige for døren, hvor flertallet af danskerne normalt bruger ferien i Sydens sol og på udenlandske delikatesser. Sådan bliver det nok ikke helt i år. Men hvordan kan du så komme gennem sommeren? Bliver der slet ingen ferie?

Kan man overhovedet holde ferie i Danmark?

For mange lægger “Sommerferie i Danmark” langt væk. Det kan måske være helt tvivlsomt, om ferie overhoved kan holdes i det danske land – men bare rolig; det kan det sagtens. Danmark byder faktisk på et hav af muligheder for at holde sommerferie lige fra luksus storby og hotelferie til primitiv camping og vandreferie.
Alt afhængig af hvilken type ferie du er til, har vi lavet en liste over nogle af de interessante muligheder, grønne Danmark har at byde på. Så er det bare at vælge frit fra alle hylder!

Hvis du er mere til en endags oplevelse, kan du se vores spændende liste her.

Primitiv ferie i campinghabit

Camping:

I Danmark har vi 522 campingpladser, som hver især opfylder alle kravene for en perfekt sommerferie. Det gode ved campingpladser er, at der altid er noget, der lige passer ind i ens smag. Det kan være alt fra de store campingpladser med flere hundrede pladser, spa, legeland, pool, placeret centralt i forhold til shopping og indkøb, til de små naturskønne campingpladser, hvor man er i ét med naturen, og hvor man er langt fra at finde storbyens ræs.

Vandring:

Den danske natur er noget for sig selv! Alt afhængig af, hvor du befinder dig i landet, kan du opleve alt fra hedelandskab, bakkede dale fra istiden til klippelandskab. Derfor er en vandretur i Danmark heller ikke en helt dårlig ide. Der er et kort over alverdens markerede ruter, så du også her kan tilpasse din rute efter dine behov. Du kan finde de mange ruter på blandt andet Naturstyrelsens hjemmeside.

Cykelferie:.

På en vandretur kan vi ikke altid nå så mange forskellige steder rundt. Istedet kan du pakke en taske og hoppe på cyklen. Der findes på Dansk Turismefremme en lang række cykelruter, som du kan planlægge ud fra dine egne ønsker. Alt efter hvor bakket, hvor mange stop og hvor meget asfalt, der skal være.

Ligegyldigt hvilken ferieform du vælger, er det altid en god ide at undersøge overnatningsmulighederne. I Danmark må du nemlig ikke overnatte alle steder. Der er offentlige shelters rigtig mange steder, der gerne må benyttes. Ved hjælp af appen Shelter kan du danne dig et godt overblik over shelters i nærheden af dig. Derudover er der selvfølgelig et hav af campingpladser, eller du kan undersøge lidt om teltning i det fri på naturstyrelsens hjemmeside.

Luksuriøs ferie i sus og dus

Hotel:

Er du mere til det luksuriøse storbyliv, er hotel med all inclusive måske lidt mere dig. Det kan Danmark heldigvis også tilbyde. Du kan finde de store hoteller med plads til byliv i de større byer. Er du lidt mere til at se på det charmerende danske landskab, er der også her alverdens muligheder. Du kan finde lige det hotel, du ønsker dig ved hjælp af Booking.com. Her kan du specificere, hvor din rejse skal gå hen, og derud fra finde eksempler på alt fra hoteller i bedste New Yorker style til det klassiske hyggelige badehotel i Sydfrankrig.

Sommerhus:
Vil du have dit eget lille sted, hvor du ikke behøver tage stilling til, at restauranten er proppet med mennesker, og at du skal dele toiletter med naboen, er et sommerhus nok lige noget for dig! I Danmark bliver der udlejet 200.000 sommerhuse, så her skulle der også meget gerne være muligheder for at finde noget efter din smag.

Campinghytte:

Kan du meget godt lide ideen om, at være på en campingplads, men stadig gerne vil leve lidt luksus, er der heldigvis blevet lavet en kombination af sommehuse og campingpladser – nemlig, at flytte sommerhusene ind på campingpladserne, i den forstand, at du nu på de fleste campingpladser kan leje en campinghytte, men samtidig benytte de muligheder og den charme, som campinglivet tilbyder.

Feriecenter:

En ferie med børn og voksne, hvor man gerne vil kunne glæde alle, det kan måske lyde lidt svært! Men her vil feriecentrene være lige præcis den løsning, I leder efter. Her bor man ofte i feriehuse eller ferielejligheder, som ligger i eller omkring et aktivitetscenter. Aktivitetscentret kan have aktiviteter til børn som legeland og badeland, og til forældrene er der ofte en pub, spa eller cafeområde. Til fælles familieaktiviteter vil bowling eller minigolf være et godt bud. Feriecentre, der er værd at anbefale kunne være Lalandia eller Skallerup seaside resort.

Alt i alt, byder Danmark på en masse spændende potentiale, som kunne være et fint alternativ for de mange udlandsrejsende ferier, vi ellers normalt ville have været på. Og hvem ved, måske bliver “sommerferie i Danmark” det nye sort.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 09-06-2020 i Fritid, Tweens og teens