Alt det vi tager for givet

Hvilke fordele har vi i Danmark? Er det godt at bo her

Du sidder i klassen, stirre ligegyldigt ud af vinduet. Læreren snakker om, at I skal på biblioteket i næste time . Efter skole skal du en tur til lægen. På vejen hjem, cykler du forbi en politibil, der har blinket en bil ind til siden for usikker kørsel. De fire ting, du her har oplevet i løbet af din dag, er ting mange tager for givet i Danmark, “for sådan er vores samfund jo bare”. Men er det virkelig det?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 10-12-2019 i Personlige indlæg, Skoleliv, Tweens og teens


Tjen dine egne penge

Hvordan finder jeg et job - skal jeg arbejde

En tur på cafe, en ny mobil eller noget helt tredje, som du føler, du lige står og mangler. Det hele koster penge, men hvordan får du lige råd til det?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 04-12-2019 i Fritid, Tweens og teens


Konfirmation eller ej

Hvorfor vælge at blive konfirmeret. hvad er en konfirmation

Mange bliver konfirmeret, fordi deres kammerater gør. Det er for mange en selvfølge at blive konfirmeret, ligemeget hvilket forhold der er til den kristne tro. Det er også helt i orden. Tankerne omkring ens holdning til tro, kommer for mange lidt senere i livet.

Dem der vælger ikke at blive konfirmeret på traditionel vis, har ofte gjort sig flere overvejelser end størstedelen af dem der bliver konfirmeret.
Det er altid en god idé at overveje de valg, der skal tages. Konfirmationen er på en måde forudbestemt for mange danske unge, fordi det er en dansk tradition. Men er det ikke noget du har lyst til, skal du sige det fra.

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 03-12-2019 i Personlige indlæg, Tøj & mode, Tweens og teens


“Mor, jeg vil hjem”

efterskole hjemve - jeg savner min familie

Det snart december, du tænker på alle de traditioner, I har derhjemme . Det er koldt, mørkt og ret trist over det hele. Du sidder på dit efterskoleværelse, godt nok har du snart klaret dig gennem den første halvdel af året, men det er som om, at det hele egentlig bare vælter nu, hvor julen snart står for døren. Du ville jo normalt ha’ julehygget med familien hele december.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 26-11-2019 i Personlige indlæg, Skoleliv, Tweens og teens


Forbrugs- eller hjerternes fest?

Julestress - hvornår er der tid til hyggen?

Kulden bider i kinderne, butikkernes lys laver genskær i det glimtende krystallignende sne på gaderne. Gågaden er fyldt med syngende børn og voksne iklædt nissekostumer, i håb om at sprede juleglæde til de forbipasserende. Det er så her glansbilledet ødelægges, for de forbipasserende lægger sjældent rigtigt mærke til at det smukke december julehygge, gaderne fyldes med. De fleste mennesker glæder sig utrolig meget til jul. Glæder sig til, at kunne glæde os selv og hinanden med gaver, men er glæden virkelig kun i gaverne?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 22-11-2019 i Fritid, Tweens og teens


Træk vejret og slap af

Du vil gerne være alle steder på én gang. Du har ikke lyst til at vælge noget fra. Måske en dag, går det op for dig, at du bliver nødt til, at vælge noget fra. Vil du ikke helst vælge de kedelige pligter fra? Men er det egentlig en god ide?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 19-11-2019 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Kroppen under forandring

Er det okay min krop ser sådan her ud

Ungdomsperioden

Ungdomstiden er en overgangsperiode fra barn til voksen. I denne periode sker der fysiske, mentale og følelsesmæssige ændringer, da hjernen er under ombygning. Der sker simpelthen en udvikling i de kognitive evner, da der opstår en masse nye forbindelser, og dermed udvikles bevidstheden, karakteregenskaberne og selvopfattelsen. Hjernen påvirkes af mange faktorer, men en af de mere dominerende årsager, er hormonerne. Dette interval i ungdomstiden betegnes som puberteten, og er en tid med mange forandringer og udfordringer, som skyldes de hormonelle ændringer. Disse forbindelser er med til at skabe det videre fundament for individualiteten og personlighedstrækkene.

Skrevet af Amanda Kristine Jensen d. 13-11-2019 i Personlige indlæg, Tøj & mode, Tweens og teens


Bryd isen, NU!

Hvem skal jeg snakke med - når jeg har det dårligt

Mange tanker kan fylde rundt i hovedet. Vi skal tage stilling til alt det, der sker omkring os hele tiden. I dagens Danmark, er vi gode til at sige ”pyt” til vores problemer, og i stedet bare kæmpe videre med dagligdagens opgaver. Problemerne bygger sig stille og roligt op, og en dag vil det blive for meget. Tårnet vil vælte, og du vil ikke længere kunne skubbe tingene væk. Det er nu, du føler alt går galt.

Men hvad gør du, når det hele så vælter?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 06-11-2019 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Hersker jeg over mit “eget” liv?

Skal jeg vælge mine forældre eller mine venner

Endnu engang smækker du døren til dit værelse. Du er vred, frustreret, ked af det og synes egentlig bare det hele er utrolig uretfærdigt! Du smider dig på sengen og kigger bare stift ind i væggen. Dumme forældre, hvorfor kan de dog ikke bare forstå, at du er gammel nok til at bestemme selv? Alle andre fra klassen må jo gøre lige, hvad de vil!

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 01-11-2019 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Socialt asociale sammen – Skal livet virkelig leves gennem skærmen?

Sociale medier - bliver unge ensomme

”Tag lige et billede af mig, til min insta.” ”Ik’ rør maden, jeg skal lige have taget et billede.”
Disse sætninger er efterhånden en del af ungdommens mest brugte ordforråd. Unge i dag lever i en verden, hvor det handler om at være mere digital end social. Hvornår går grænsen? Hvad så, hvis du vælger likesne fra? Eksistere du så længere?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 22-10-2019 i Fritid, Tweens og teens


Her skriver vi både om de emner, der optager teens og tweens, og om alt det, der ellers rører sig i deres verden.