Lær at sammensæt tøj på vores webshop

tøj der matcher, farver, fit personlig stil, bukser, sko, jakke, accessories, kold varm, find tøj, tøjfarve, brands, farvecirkel

Er du typen, der på nettet kun handler et styk tøj af gangen, fordi det er nemmere at se, hvad der matcher sammen i butikkerne end på webshops. I denne guide, finder vi en løsning på, hvordan vi køber sæt på nettet, og hvordan vi gør det på umame.dk. Det er helt enkelt, vi undgår fejlkøb. Vi undgår også, at den ikke passer til noget som helst af vores tøj. Fx den orange bluse med frynser, den så helt vild sej ud på Instagram, så vi måtte bare eje den. Da vi fik den hjem, passede den ikke til noget i skabet. Det skal være slut, nu vil dine køb altid matche med noget i skabet.

Skrevet af teenstyle d. 14-04-2021 i Teenstyle vejledninger, Tøj & mode, Umame vägledning


Modetendenser forår 2021, sådan her ser de ud!

forårsmode, tendenser, mode trends, 2021, modefarver, trendfarver, fashion, kjole, denim, sko, bukser, jakker, største tendenser, modetøj

Foråret er her endelig, og selvom vejret hurtig kan skifte, begynder solen at skinne mere dag for dag. De lysere tider er kommet, og de fleste kan føle en dunst af ny energi vokse. Det er som om, at samfundet vågner, når forårssolen kigger frem og gader og skove fyldes af mennesker, der er glade for at komme ud. Det er en dejlig periode, og manges yndlingssæson. Så kommer det helt store spørgsmål; Hvordan ser moden ud i foråret 2021? Det får du svar på her!

Skrevet af Lovisa Thorstensson d. 07-04-2021 i Tøj & mode, Tweens og teens


Guess – nyt brand på webshoppen!

Logo triangle, fashion, umame, teens, brands, mode, traning, danmark, outlet, kvinder, mænd

umame.dk har fået endnu et nyt modebrand på shoppen – Guess. Modemærket er kendt for sit eksklusive tøj og sine flotte og innovative designs. Med sine moderne kollektioner og fede udtryk er det et meget populært tøjmærke. Passion og eventyr er noget, som Guess har fokus på, og det kan også ses i deres tøj. De er kendte for at designe et ungt og eventyrlystent look. De laver både feminin mode blandet med sporty styles og kreative designs. De laver modetøj både til mænd og kvinder og er ligeledes lige begyndt at lave modetøj til børn.

Skrevet af Lovisa Thorstensson d. 23-03-2021 i Brands, Tøj & mode


Tidløse styles

tidløse styles, basis styles, tøj, garderobe, clothing, t-shirt, bukser, toppe, sko, kvalitet, farver, sort og hvid, grå, navy, kjole

Når vi snakker om bæredygtighed, er en af hovedelementerne tidsløse styles. Tøj der bliver købt af andre grunde end, at de er moderne, bliver ofte længere tid i klædeskabet. Det er forskelligt fra person til person, hvad tidsløse styles er. Det skyldes, at ingen har præcis den samme stil. Det er også forskel på, hvad folk kan lide af farver, mønstre, mærker og kvaliteter. Grundlæggende er der dog nogle bestemte ting, som går igen, når styles betegnes som tidsløse. Disse ting vil, nogle kunne nikke genkendende til. Men igen, alle er forskellige og har forskellige præferencer.

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 10-03-2021 i Bæredygtighed, Tøj & mode


Få et mere miljøbevidst tøjskab

bæredygtighed, garderobe, tøj, fashion, klædeskab, flere sæt, genbrug, nyt liv til tøjet, skab, miljø, ryd op, ryd ud

Det kan være svært både at elske tøj, og vores klode på samme tid. Ikke desto mindre, kan de to ting godt kombineres.
Mange kender det, de nye fede styles vælter frem på skærmen, mens den dårlige samvittighed puster en i nakken. Det er ikke let at holde af tøj og mode, og være bevidst om, at det er en skadende ressource for vores klode. Men tøj er en identitetsmarkør, en måde at udtrykke kreativitet og personlighed. Mode, tøj og stil, har en enormt stor betydning for mange mennesker. Ligeledes har miljøet og den klode alle ønsker, bliver vedligeholdt bedst muligt. Derfor MÅ de ting kombineres, her kommer nogle bud på hvordan.

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 04-03-2021 i Bæredygtighed, Tøj & mode


Konfirmation 2021, dreng

konfirmation, konfirmand, drenge, habit, jakkesæt, skjorte, bukser, 2021, trend, slips, mønster, tern, butterfly, vest, mode

Er du så heldig, at du skal konfirmeres i år? 2021 byder på en masse spændende farver, mønstre, styling til konfirmanddrengene. Læs videre her, og du vil blive inspireret til en masse ideer. Hvordan moden til konfirmanderne i 2021 vil være, der i blandt sammensætning af farver, materialer fra de forskellige brands.

OBS. På grund af udvistheden med Corona, kan du bytte til nye størrelser eller få et tilgodebevis frem til den dag, du står i kirken. Ligemeget om din store dag er til foråret, sommer eller efteråret.

Skrevet af teenstyle d. 05-02-2021 i Tøj & mode, Tweens og teens


Gør joggingtøjet personligt

sweat suit, sweatsæt, styling, matching, cropped, oversize, tracksuit, how to style sweats, soild, samme farve

Lige nu gør coronavirussen flere ting besværlige, kedelige og måske lidt triste for mange. Det kan skyldes flere forskellige ting, bl.a. at det sociale samvær er udfordret. Anerkendelse og ros er derfor ikke noget, der florere lige så meget af, som inden nedlukningerne. Nogle mennesker er gode til at rose sig selv, men de fleste har brug for et udefra kommende skulderklap en gang imellem. Disse kommer blandt andet, når outfittet sidder lige i skabet. Det gør det dog sjældent for tiden, fordi det meste af tiden foregår bag skærmen. I hvertfald er der ikke mange, der kommer lige så hyppigt ud blandt mennesker som før. Det betyder, at mange er faldet til i “hjemmetøjet”.

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 28-01-2021 i Tøj & mode, Tweens og teens


Fremtidens tekstiler

bæredygtigt, modetøj, tekstil, klima, fødevareproduktion, fremtiden, kemi, hamp, 3D, mælk

Der har i mange år været stor fokus på, at produktionen og afskaffelsen af tekstiler er uhensigtsmæssig og forurenende. I tråd med dette, er der fundet alternative materialer. Materialer som er mildere imod naturen, og menneskerne der arbejder med dem. Disse er også materialer, som nemmere kan genanvendes. Flere af materialerne har været på markedet eller undervejs i mange år, men begynder først rigtig at vinde frem nu. Det gør de naturligvis i takt med, at tøjforbrugere er blevet mere miljøbevidste. Det fremtidens materialer har til fælles er, at de enten er genanvendt, let genanvendelige eller naturfibre. Der bliver også tænkt over, at nedsætte vand- og kemikalieforbruget. Alt i alt ser det ud til, at tekstilindustrien miljømæssigt langsomt går den rigtige vej.

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 20-01-2021 i Bæredygtighed, Tøj & mode


Hvilke kjoler kan du bedst lide? Mini, midi eller maxi?

mini midi maxi kjoler fashion casual lang kort kjoler popular

Kjoler fylder en hel del af de fleste pigers garderobe, og der findes utrolig mange forskellige stilarter at vælge mellem. Der er den obligatoriske nytårskjole, som for mange gerne skal være med glimmer og skønne farver. En rød kjole til juleaften gør, at man føler sig lidt ekstra “julet”. Hver sæson har sine egne materialer, farver, størrelser og modeller. Så er kjoler noget, der hele tiden er på mode. Hvad enten du har en klassisk, feminin eller sporty stil, så finder du altid kjoler, der passer lige til din smag. Der er tre navne, som er dukket op her på det sidste: Mini, midi og maxi. Men hvad er egentlig forskellen på disse tre modeller? Er du mest til mini-, midi- eller maxikjoler?

Skrevet af Lovisa Thorstensson d. 06-01-2021 i Tøj & mode


Sjove fakta om beklædningsdele

tøj beklædningsdele, funktionel, mode, fun facts, skjorte knapper, saddleback, herrelukning eller damelukning, lommeklud, dunjakke

Bliv klogere på hvorfor beklædningsdele har de detaljer, de har, og hvilken funktion de er beregnet til. Godt design indebærer nemlig mere, end blot et flot slutresultat. Der er en dybere mening med, hvorfor detaljerne ser ud, som de gør. Ofte er der også en praktisk begrundelse for, at elementer eller hele produkter ser ud, som de gør. Tøj er blevet brugt i mange mange år, og i lige så mange år er det blevet forbedret. Derfor er der i dag langt flere praktiske detaljer på det, end man lige går og tror.

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 22-12-2020 i Tøj & mode


Undertøjsmoden – skabt af kropsidealer

shapewear, skønhedidealer, perfekt krop, korsettet, torpedo bh, strømpebukser, usikkerhed, krop, lingeri, sund og usund, kroppen

Det er interessant at se, hvordan kropsidealer har præget moden indenfor undertøj. Det gælder primært for kvinder. Undertøj former kroppen. Det kan give en forestilling om, at man har én form for krop. Det kan også fremhæve, at man har en anden form for krop.

Ses der tilbage i tiden, vil man kunne se et tilbagevendende kropsideal, frodighed. I gammel tid, kiggede mænd efter kvinder med frodige former, når de skulle vælge en partner. Det kan godt lyde lidt primitivt i dag, men om ikke andet, giver det god mening. Dengang så man nemlig det, at have fedt på kroppen, som et tegn på velstand. I selve ordet ligger også, at kvinder med denne kropsform, sås som de bedste til at producere børn. I vores kultur ser man ikke længere sådan på det, men det følger os altså alligevel.

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 08-12-2020 i Tøj & mode


Hvordan påvirker farver os?

lilla, blå, grøn, gul, rød og orange, følelser, nuancer, farvesymbolik, hvilken betydning

Påvirker farver egentlig vores humør? Bliver man mere rolig af, at være i et blåt rum? Eller måske mere ophidset af, at være i et rødt rum? I mange år har folk dykket ned i spørgsmålet om, hvorvidt farver påvirker os, og i så fald, hvordan?

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 03-12-2020 i Tøj & mode


Cargo vs. Chinos – er der en forskel?

bukser chino cargo pants forskel vs shorts khakis wear casual arbejdsbukser

Både cargo bukser og chinos er meget populære i dag. De har en skøn stil og er begge nemme at style både med en hvid t-shirt eller en flot trøje. Jeans er ikke længere det eneste rigtige at have i garderoben, for der skal helst være flere forskellige bukser at vælge imellem. På den måde bliver det sjovere at matche forskellige tøjdele. To trøjer sammen med to par bukser kan snildt skabe fire vidt forskellige looks. Med så mange typer bukser ude på modemarkedet, kan det være svært at følge med i, hvilke bukser der er in, jeans, cargo eller chino? Og hvad er egentlig forskellen på cargo og chinos? Læs med her, og bliv klogere på cargo vs. chinos!

Skrevet af Lovisa Thorstensson d. 30-11-2020 i Tøj & mode


Mode er meget mere, end bare at se godt ud

Moden gennemtiden, hvad signalere moden, hvad siger dit tøj om dig, hvem bestemmer moden, farver, teen, tøj, kjole, sporty

Det kan være en jungle at finde rundt i, hvor de forskellige modetendenser kommer fra. Førhen var det i høj grad designerne, der skabte moden. Sådan er det ikke længere.
En ting er gået igen igennem hele modehistorien – samfundets præg på tendenser. I dag har nogle designere stadig deres egne kendetegn. Mens alle lader sig inspirere, af hvad der sker i verdenen. Dermed er det i lang større grad blevet samfundsudviklingen, der skaber moden, end det er designerne. Det handler om politik og sociale klasser, det handler om at fortælle historier og at forlange ændringer. Det handler ikke bare om, at se smart ud.
I denne artikel, vil de mest aktuelle tendenser belyses.

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 17-11-2020 i Tøj & mode


De omvandrende reklamesøjler

influencer marketing, reklame instagram tv branding af produkter, følgere, platforme, sponsoreret, tjene penge, ambassadør

Modeller, skuespillere, sportsstjerner, musikere, influencere på sociale medier. De har alle en vigtig rolle i modeverdenen. En rolle som er vigtig at kende, som ungt menneske.
Man kommer let til at missunde de dyre beklædningsdele og accessoires, man konstant ser på den ene eller anden skærm. Fordi det stort set er det eneste, der vises, bliver det til det bedste og mest rigtige at gå med.
Der er en grund til, at det i stor grad, er det mest promoverede. Men det betyder dermed ikke, at alle skal gå med det.
Der er mange, som ikke har den mulighed. I dette tilfælde, kan man stadig få noget godt ud af de mange billeder med det dyre tøj.

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 11-11-2020 i Tøj & mode


Hvad er forskellen på boot cut og flared jeans?

fit bootcut flared jeans forskellen hvad betyder flared trompet bukser, sort, blå

Store rockstjerner, hippies på diskoteker, 60’erne, ABBA og flower power. Boot cut bukser og flared bukser giver mange associationer. Det er bukser med meget liv i, som kan være med til at sætte stil på alle outfits. Både boot cut bukser og flared jeans er i dag utroligt populære specielt blandt kvinder, men også blandt mænd. Kender du egentlig forskellen på disse to forskellige bukser? Er der overhoved en forskel?

Skrevet af Lovisa Thorstensson d. 03-11-2020 i Tøj & mode


Vintergarderoben for basistøj

mode, tøj toppe, sort, hvid, strømper, uld, t-shirt- vinter, garderobe

Det er tid til et skift. Kender vi det ikke alle sammen? Tager en fin orange strik ud, som man har gemt fra sidste år, for når kulden kommer, vil den med garanti blive brugt igen. Men der er bare ikke super meget, den kan sættes sammen med. Alt sommertøjet ligger jo fremme. Ja, det kan være meget svært i denne periode, hvor det hverken er for varmt eller for koldt, hvilke styles man skal gemme væk. Men en ting er sikkert, vi er på vej mod efterårets og vinterens mørke tid, så hvorfor ikke være forberedt? Guiden her får dig til at ryde op i dit basis tøj, så der altid vil være en anledning til at tage den fine skrigende orange strik på. Kig med.

Skrevet af teenstyle d. 22-10-2020 i Tøj & mode


Vinterjakker: deres egenskaber og funktionalitet

vinterjakke, funktioner, egenskaber, vandsøjletryk, vindtæt, åndbar, parka, uld, polyester

Sms’en er lige kommet, endelig, pakken med vinterjakken i. Men hey, hvad er nu det for noget, endnu flere hangtags at bladre igennem. Flere og flere produkter har anerkendte mærker, der hænger så fint ned langs tøjet, så det er det, der springer i øjnene på en, når pakken fra posthuset bliver åbnet. Typisk er det kort beskrevet med et slogan, at bæredygtighed er i fokus, og eventuelt med få stikord. Men hvad betyder det egentlig alt det her? Vi guider dig nu igennem de forskellige udtryk, du kan finde på dit produkt. Så du forhåbenligt kan blive klogere på dit køb af jakker.

Skrevet af teenstyle d. 12-10-2020 i Tøj & mode


Farvel til den sydlandske farvelade

modefarver 2020, jordfarver brun hvid beige grå efterår vinter fashion outfit

Helt farvel til farver bliver det ikke. Men i hvertfald kunne man til dette års anden og sidste modeuge se, at de typiske danske farver får en større betydning igen. Det har som alt anden mode noget at gøre med, verdens og menneskets udvikling.
Det er egentligt ikke så mærkeligt, at man ser de lidt mere neutrale farver, når sommeren er ovre. Men det er ikke helt tilfældigt, at mode og farver skifter, som de gør. Det skyldes typisk heller ikke blot, at årstiderne skifter, der ligger ofte mere bag.

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 05-10-2020 i Bæredygtighed, Tøj & mode


Historien om bikinien

sommer, bikini, badetøj, historien bagom, bikiniøen, designere, trekant, pink

Den har været elsket og hadet, foragtet og feteret. Bikinien har igennem historien delt vandene. I bikiniens fødselsår blev den foragtet og forbudt i mange europæiske lande, men udover at have skabt en del debat, så gemmer der sig en historie om bikini, som få kender til.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 02-10-2020 i Tøj & mode


Bukser til kvinder har ikke altid været socialt acceptabelt

jeans bukser flared tøj hvor kommer bukser fra Kvinder mode blå sort brun

Igennem historien har kvinder i forskellige kulturer gået med bukser af forskellige udtryk. Man har blandt andet fundet afbildninger fra 470 f.Kr. af bukseklædte kvindelige krigere på oldgræske lerkrukker. Især blandt nomader var bukser populærere, da de ofte levede på hesteryg. Men det har siden været en kamp for kvinder at frigøre sig for kjolen.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 23-09-2020 i Tøj & mode


Hvad er bæredygtig tankegang når det gælder tøj?

Bæredygtig som forbruger tøjskab mode garderobe grønt tøj

Bæredygtighed er en meget vigtig ting i modeverdenen. Det bliver vigtigere og vigtigere for designere og brands, ikke mindst fordi forbrugere er begyndt at sætte krav, og spørgsmålstegn til det. Derfor har man som forbruger idag fået flere bæredygtige valgmuligheder end førhen.
Det at hele et brands værdikæde er bæredygtig, er at foretrække for mange. Dog findes der endnu ikke så mange af disse, men flere og flere arbejder på det. Man kan som forbruger imens man venter, selv gøre en forskel.
Det betyder ikke nødvendigvis, at genbrugstøj eller stilstand i shoppingen er løsningen. Det betyder bare, at en inkorporeret tankegang ift bæredygtig shopping skal til-læres, ligeledes skal glæden for det tøj man køber og har.

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 11-09-2020 i Bæredygtighed, Tøj & mode


Genanvendeligt polyester

Hvorfor er polyester godt for miljøet, genanvendelse og bæredygtighed, fiber der kan genbrugs, derfor skal du købe polyester materiale

Genanvendeligt polyester er en ting, som flere og flere modebrands er begyndt at bruge. Det er efterhånden nogle år siden, man begyndte at lave fleecetrøjer i materialet. Nu har det altså fået en større revolution og bliver brugt til badetøj, sportstøj og regntøj, såvel som festlige kjoler og klassiske skjorter. Men hvad er genanvendeligt polyester egentligt, og hvad er det godt for?

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 30-07-2020 i Bæredygtighed, Tøj & mode


Gem dine favorit produkter

Favorit liste - gem dine ønsker og favorit tøj og sko

Travl morgen, havregrynet balancerer på skeen, og mælken er ved at blive skvulpe ud over kanten. Hopper på et ben for at få den sidste sko på, og samtidigt ryster lidt på hoved for, at cyklehjelmen ikke skal falde af. I skolen bliver der fulgt med i timerne, men i frikvarteret er der mulighed for at tage mobilen frem, hvor du kan finde det perfekte sæt tøj til weekenden. Klokken ringer, I skal til time, mobilen bliver lagt i tasken, sættet kan du ikke få ud af hovedet. Men du nået ikke at registere, om den var lime- eller pastel grøn, produktets navn eller brand. Da du kom hjem, kan du ikke huske, hvor du fandt sættet henne og søger forgæves på google. Derfor har vi gjort det nemmere for dig med vores hjerte-funktion.

Skrevet af teenstyle d. 07-07-2020 i Teenstyle vejledninger, Tøj & mode


Hvorfor fnuller mit tøj så hurtigt?

fnuller strik cardigan kashmir sweater pæne vask sjælden uld fælder pilling

Undre du dig også nogengange over, hvordan ens nyeste strik i det lækreste kvalitet, kan se så slidt ud? Selv kun efter at have den på til en omgang picnic eller en shoppetur? Der kan være flere årsager, til at strikken begynder at se grim ud. Ofte er det ikke noget med kvaliteten, eller hvor mange penge, du har brugt på tøjet, men fordi det er naturmateriale, der kan ændre sig lige så meget, som træ det kan. Det kan også være behandling af tøjet, der er gået helt skævt. Tvivl ikke, vi er her for hjælpe dig. Vi guider dig igennem, hvad det er, hvorfor det opstår, hvordan det behandles, og hvilke anbefalinger vil vi give videre til pilling – læs med.

Skrevet af teenstyle d. 18-06-2020 i Tøj & mode


Bliv klar til jakkesættet til din store dag

Konfirmation - jakkesæt - skjorte - slips - hvordan skal jakke sidde - butterfly - habit - blazer - blå - sort

Bordplanen er klar, talen er skrevet, gæsterne har ringet og sagt de glæder sig. Alt er faktisk klar til konfirmationen. Men har du helt styr på, hvordan du bærer et jakkesæt under hele din konfirmation? Er du klar over, hvordan du binder dit slips, hvornår blazeren må knappes op, og må lommekluden matche slipset? Det er med garanti en af de første gange, hvis ikke den første gang, der skal bæres et jakkesæt. Derfor kan du nu læse guiden igennem her og få tips til, hvordan du forholder dig før og under konfirmationen.

Skrevet af teenstyle d. 11-06-2020 i Tøj & mode, Tweens og teens


H2O – sportsmærke af kvalitet

H2O tøj retro styles badesandaler - hættetrøje - t-shirts - kvalitets sportstøj

Vi har udvidet vores sortiment med endnu et super fedt mærke, nemlig H2O.
H2O laver sportstøj, man hurtigt kan genkende, og deres styles og farvevalg er tidsløse. Deres tøj skal leve op til særlige forventninger fra deres egen side. De har ligeledes strenge krav til hvert et skridt i processen lige fra grundmaterialet til færdigt produkt.

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 03-06-2020 i Brands, Tøj & mode


Denimjakker – hvad signalere vi?

Denim jakke - cowboyjakker - hvad passer den bedst sammen med - find din stil- blå - knapper

Hvad siger du? Denimjakker eller cowboyjakker. Det er forskelligt fra person til person, om jakken stadig bliver defineret med en cowboy eller ej. Det er jakken, som aldrig går af mode, men alligevel aldrig har været det største high-end. Den har haft en af de største mode levetider, og som alligevel har udviklet signaler igennem tiden, men hvad gemmer den blå berømte denimjakke egentlig på? Hvad tilbyder den, og hvad udstråler vi, når vi vælger at stikke armene ind i ærmerne.

Skrevet af teenstyle d. 26-05-2020 i Tøj & mode


Pletter på tøjet? Hurtig og effektiv pletguide

pletfjerning - hvorfor går pletterne ikke væk - hvordan får jeg pletter væk fra tøj - rent tøj

Du kender sikkert situationen – du sidder og spiser tomatsuppe. Pludselig får maden på din gaffel overbalance, og vupti, inden du får set dig om, render en stor klat rød tomatsovs ned ad din trøje.

Men bare rolig, der er hjælp at hente.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 20-05-2020 i Tøj & mode


Kend størrelserne på dine tøjmærker

stor eller lille i størrelsen, hvilke tøjmærker kan jeg bruge

Ved du, om dit favorit brand er stor eller små i størrelserne? Er du træt af, at det altid er en kamp at gå på tøjjagt på nettet? For helt reelt, vil vi jo gerne kunne købe det rigtige første gang, også når vi vælger et nyt brand. Så vi slipper for at sende retur, og at varerne bliver udsolgt i den størrelse, vi skal have byttet den til. Er den her trøje stor i størrelsen, eller er den lille i størrelsen, ja det er rent faktisk svært at se og vurdere ud fra billederne. Derfor har vi valgt at hjælpe dig godt på vej i en størrelseguide på teenstyle.dk. Indlægget her er baseret på vores egne og vores kunders erfaringer, hvor vi kommer ind på størrelsesforhold i de forskellige brands. Læs det hele igennem eller find dit favorit brand i guiden.

Skrevet af teenstyle d. 12-05-2020 i Teenstyle vejledninger, Tøj & mode


Derfor er det vigtigt at tænke bæredygtigt

Gør dit tøjforbrug mere bæredygtigt - miljømærker hvad skal man gå efter - tænk grønt og på klimaet

Miljøet er et kollektivt ansvar, og købsadfærden for den enkelte forbruger har en altafgørende betydning for den bæredygtige udvikling. Det vigtig, at man som forbruger er opmærksom på hvordan, hvorfra, hvorledes og hvilke materialer, råstoffer og kemikalier produktet indeholder. Der er mange elementer, der udgør en stor risiko for miljøet i fremstilling af diverse produkter. Produktionen af tøj er en af de aktiviteter, der belaster miljøet betydeligt. Det stigende tøjforbrug kombineret med skadelig produktion har flere konsekvenser for vores umistelig og værdifulde perle bedre kendt som vores klode.

Den ekstreme tøjproduktion skaber øget vandforbrug, CO2-udledning og massevis af affald. Hvor kan vi som forbruger implementere med henblik på at hjælpe klimaet bedst muligt?
Vi skal alle først og fremmest løfte ansvaret i fællesskab ved at være opmærksomme på de produkter, vi som forbruger køber. Det betyder nødvendigvis ikke, at vi skal ændre vores vaner, men transformere vores indgroede sædvanligheder til forsvarlige beslutninger. Hvis vi som forbruger skaber en øget efterspørgsel efter flere miljøvenlige produkter, er virksomhederne nødsaget til at omlægge produktionen for at imødekomme vores behov for mere bæredygtighed.

Skrevet af Amanda Kristine Jensen d. 30-04-2020 i Bæredygtighed, Tøj & mode


Den lækre sommer basisgarderobe

Basisvarer til sommer som er uundværlige

Alt er sorteret. Enten foldet pænt sammen inde i skabet, eller røget i Ikeaposen på gulvet klar til genbrug. Yes alt er klaret, men det er rent faktisk nu, den nye problemstilling sniger sig ind. Det gamle tøj skal selvfølgelig have en erstatning. Sommeren er på vej, og der skal tankes op på basisvarer, så den simple tøjkrise ikke vil opstå, når vi mindst venter det. Derfor har vi lavet den perfekte guide til dig med sommerens must-have basisvarer.

Skrevet af teenstyle d. 08-04-2020 i Teenstyle vejledninger, Tøj & mode


Inspireret af en indsat

Moden stammer fra fængslet

Mode opstår mange forskellige steder, i mange forskellige kulture. Der er og har været rigtig mange forskellige fænomener. Fænomener som flertallet enten har taget til sig, eller ikke har. Nogle af de modefænomener, som vi har brugt i rigtig mange år kommer fra fængslet. De er startet i de hårde miljøer af tidligere forbrydere, eller folk der gerne vil ligne nogle. Men med årene er det blevet så populært, at det brede borgerskab har taget det til sig.

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 01-04-2020 i Tøj & mode


Kasket for nybegyndere

Sådan bruger du en kasket. Kasket eller ej? hvordan starter jeg

Den lokale frisør er lukket, men håret bliver jo ved med at gro. Voksen klister mod fingrene, mens du prøver at finde en løsning på, hvordan det lange hår nu skal sidde. Efter 15 minutter kigger du opgivende ind i spejlet. Skal vi virkelig acceptere, at have en dårlig hårdag i dag, i morgen og i næste uge? Eller kan vi finde en måde at redde håret og look’et på? Se mere her, og få afklaret om kasket kunne blive din nye ven.

Skrevet af teenstyle d. 30-03-2020 i Tøj & mode, Tweens og teens


Ryd op i dine sko – sådan kommer du i gang…

Sko i bunke - Ryd op i dine sko

Skoskabet bugner af sko, og alligevel har du følelsen af, at du ikke har nogle at tage på – kender du den følelse? Fuldstændig ligesom med tøjskabet – det er samme følelse. Kan du nikke genkendende til det, så kan det tyde på, at du helt sikkert har alt for mange sko, og at det er på tide med en oprydning. Men lad vær’ med at gå i panik over, at du nu skal til at smide dine yndlingssneaks væk. Du skal nemlig kun have sko stående, som bringer dig ægte glæde.

Skrevet af teenstyle d. 23-03-2020 i Fritid, Tøj & mode


Kvantitet vs kvalitet

For jeg noget ud af at vælge kvalitet frem for kvantitet i mode branchen

I disse miljøbevidste tider er der kommet mere fokus på, at der skal købes mindre. Men det kan være lettere sagt end gjort. Én ting vi kan gøre, hvis det er svært at ligge kreditkortet fra sig, er at købe kvalitetstøj. Køber vi tøj af god kvalitet, kan det holde meget længere. På den måde kan vi sørge for at tøjet har den længst mulige levetid. Vi kan dog fortsat skifte tøjet ud, hvis du har gået med den samme trøje i 5 år og er ved at være lidt træt af det. I dette tilfælde er det jo fedt for den næste ejer af tøjet, at det stadig vil være i god stand.
Ved at købe tøj i god kvalitet, er det nemlig også muligt, at sælge eller give det videre. Vi har set det meget tydeligt de seneste par år, hvordan mode fra de seneste årtier går igen. Det er generelt velkendt for de fleste, særligt dem som går lidt op i mode, at stort set alle trends går igen på et eller andet tidspunkt.

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 20-03-2020 i Tøj & mode


Tendenser i foråret 2020

Hvad skal jeg tage på til foråret? Moden 2020

Det altid spændende at bevæge sig ind i en ny årstid, og se hvilken kurs moden pejler mod. Det er umulig at forudsige den nøjagtige tendens i foråret 2020, men der kan foretages en generalisering på baggrund af diverse modeshows. Alle modeshows har navigeret tendenserne, der vil sætte præg på sæsonen. Det interessante er, hvilke farver og beklædningsgenstande forårssæsonen kommer til at byde på. Teenstyle har udvalgt nogle tendenser, som blev set gentagende gange på den lange parade. De mest effektive tendenser i sæsonen strækker sig helt fra håndværkshækling til grafiske polka prikker. Vi har samlet 7 overordnet tendenser, der formodentligt vil dominere foråret.

Skrevet af Amanda Kristine Jensen d. 04-03-2020 i Tøj & mode


Kan tøjet bruges til begge køn?

Kønsneutrale kollektioner er helt okay

Kan piger gå med drenge tøj, og kan drenge gå med pige tøj? Ja selvfølgelig kan de det. Du skal gå i lige præcis det tøj, du har lyst til. I virkeligheden er det lidt fjollet, at der overhoved kategoriseres tøj. Der er selvfølgelig en historie og nogle praktiske grunde til, at noget kaldes drenge- og pige tøj. Men kan du få det til at fungere, mht sin krops form, så blæs på om det hænger i den ene eller anden afdeling. Eller om det står under pige eller dreng på webshoppen.

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 03-03-2020 i Tøj & mode, Tweens og teens


Konfirmationskjole – nej tak!

Er det okay at gå efter sin egen stil - kan bukser også være feminint

Til foråret er det måske din tur til at shine på den store dag. Du sidder i klassen blandt dine veninder. I snakker frem og tilbage om hvilken kjole, I hver især skal have på, hvilke sko og hvordan håret skal sidde. Du går egentlig rundt med en klump i maven, for hvorfor skal alle bare have kjole på?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 24-02-2020 i Tøj & mode, Tweens og teens


G-star, bæredygtighed

G-stars produkter nye mål omkring bæredygtighed

G-Star Raw er et af de mærker, som går forrest i mode branchen, når det gælder bæredygtighed. De har blandt andet lavet et mål for 2020, som indebærer at: 100% af deres bomuld skal være bæredygtigt, og 90% af deres resterende materialer ligeså. Når der er så mange produkter i cowboy materiale, som G-Star har, er det nogle rigtig fornuftige målsætninger. Størstedelen af deres cowboybukser, jakker osv., er nemlig fremstillet af 90-100% bomuld.
Du kan nu købe super fede styles fra G-Star, hos teenstyle. Er du nysgerrig på, hvad G-Star egentlig er for en størrelse, så læs med her.

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 19-02-2020 i Brands, Tøj & mode


Her skriver vi om alt lige fra mode, trends og inspiration til hvordan du kan kende forskel på mom-jeans og boyfriend-jeans.