Coronavirus; Hvad skal jeg dog lave?

Covid-19 Karantæne - hvad skal jeg give mig til?

Du er nok som mange andre danskere hjemsendt fra skole. Du er blevet forbudt at være sammen med andre end dem i din husstand. Undervisningen foregår gennem Facetime med din lærer. Det hele virker så uvirkeligt, og reglerne bliver bare mere og mere strikse. Det kan mest af alt sammenlignes med en overnaturlig film med voldsomme epidemier, vi inderst inde ikke håber kan lade sig gøre. Hverdagen har den sidste uge ændret sig drastisk; håndsprit og mundbind flås af hylderne. Danmark er mere eller mindre lukket ned, du må ikke mødes med dine venner, og måske er det din konfirmation rykket til efteråret. Det hele virker så trist og deprimerende

Men hey! Husk, der er altid lys for enden af tunnelen.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 23-03-2020 i Fritid, Skoleliv, Tweens og teens


Et år med fællesskab og udvikling

Hvilke forventninger kan jeg have på en efterskole

Du skal måske til eksamen til sommer, dine lærere forklarer og fortæller om, hvordan eksamen skal foregå. Engang imellem bliver du måske spurgt om “Hvad er dine planer så efter folkeskolen?”
Efter folkeskolen, er der jo ikke bare en ny klasse, du skal starte i. Der er et hav af muligheder for, hvad du kan efter folkeskolen. Hvis du er i tvivl, kan et bud måske være efterskole.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 16-03-2020 i Skoleliv, Tweens og teens


Skoletræt, hvad skal jeg gøre?

Jeg synes, det er overskueligt at gå i skole, hvad kan jeg gøre


Træt, udmattet og uoplagt tager du i skole. Det hele virker utrolig uoverskueligt. Alt for mange lektier, alt for mange afleveringer og ja, alt for lidt fritid. Hvorfor skal det dog være så kedeligt det hele?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 05-03-2020 i Skoleliv, Tweens og teens


Alt det vi tager for givet

Hvilke fordele har vi i Danmark? Er det godt at bo her

Du sidder i klassen, stirre ligegyldigt ud af vinduet. Læreren snakker om, at I skal på biblioteket i næste time . Efter skole skal du en tur til lægen. På vejen hjem, cykler du forbi en politibil, der har blinket en bil ind til siden for usikker kørsel. De fire ting, du her har oplevet i løbet af din dag, er ting mange tager for givet i Danmark, “for sådan er vores samfund jo bare”. Men er det virkelig det?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 10-12-2019 i Personlige indlæg, Skoleliv, Tweens og teens


“Mor, jeg vil hjem”

efterskole hjemve - jeg savner min familie

Det snart december, du tænker på alle de traditioner, I har derhjemme . Det er koldt, mørkt og ret trist over det hele. Du sidder på dit efterskoleværelse, godt nok har du snart klaret dig gennem den første halvdel af året, men det er som om, at det hele egentlig bare vælter nu, hvor julen snart står for døren. Du ville jo normalt ha’ julehygget med familien hele december.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 26-11-2019 i Personlige indlæg, Skoleliv, Tweens og teens


Er efterskole noget for alle?

Efterskole_blog.teenstyle

For nogle unge mennesker er et efterskoleår det helt rigtige. Og det er noget, de kan mærke i maven allerede den første uge. For andre er det benhårdt arbejde at starte på efterskole – og ofte forbundet med utryghed, savn og hjemve. Og så spørger man sig selv; er efterskole alligevel ikke noget for mig? Som forælder til et ungt menneske på efterskole, kan savnet gøre ondt og bekymringerne fylde meget. Men man kan gøre meget for at imødekomme udfordringerne. Læs med her.

Skrevet af Nina Pehn d. 29-08-2019 i Skoleliv, Tweens og teens


Et efterskoleår er skudt i gang

Efterskole.teenstyle.blog

Efter ni års folkeskole vælger mange danske unge at starte på en af landets efterskoler. Og for de fleste er den første måned på efterskole allerede ved at være forbi. De unge mennesker oplever nu en helt ny og anderledes hverdag med masser af nye bekendtskaber og aktiviteter – og ikke mindst følelsen af at stå på egne ben uden deres forældre – måske for allerførste gang. En kendt sætning om det at gå på efterskole lyder, at ét efterskoleår svarer til syv menneskeår. Læs med her, og bliv klogere på noget af det, der gør efterskolen til mere end blot en skole.

Skrevet af Nina Pehn d. 23-08-2019 i Skoleliv, Tweens og teens