Tjen dine egne penge

Hvordan finder jeg et job - skal jeg arbejde

En tur på cafe, en ny mobil eller noget helt tredje, som du føler, du lige står og mangler. Det hele koster penge, men hvordan får du lige råd til det?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 04-12-2019 i Fritid, Tweens og teens


Forbrugs- eller hjerternes fest?

Julestress - hvornår er der tid til hyggen?

Kulden bider i kinderne, butikkernes lys laver genskær i det glimtende krystallignende sne på gaderne. Gågaden er fyldt med syngende børn og voksne iklædt nissekostumer, i håb om at sprede juleglæde til de forbipasserende. Det er så her glansbilledet ødelægges, for de forbipasserende lægger sjældent rigtigt mærke til at det smukke december julehygge, gaderne fyldes med. De fleste mennesker glæder sig utrolig meget til jul. Glæder sig til, at kunne glæde os selv og hinanden med gaver, men er glæden virkelig kun i gaverne?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 22-11-2019 i Fritid, Tweens og teens


Socialt asociale sammen – Skal livet virkelig leves gennem skærmen?

Sociale medier - bliver unge ensomme

”Tag lige et billede af mig, til min insta.” ”Ik’ rør maden, jeg skal lige have taget et billede.”
Disse sætninger er efterhånden en del af ungdommens mest brugte ordforråd. Unge i dag lever i en verden, hvor det handler om at være mere digital end social. Hvornår går grænsen? Hvad så, hvis du vælger likesne fra? Eksistere du så længere?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 22-10-2019 i Fritid, Tweens og teens


REJSER MED TWEENS – GODE RÅD

Større tweens og teenagers har ofte ry for at være humørsyge, dovne og have svært ved at være væk fra kammeraterne i længere tid af gangen. Derfor kan sommeferien være lidt af en udfordring når man rejser med tweens og teenagers. Men hvis man tager nogle enkelte forholdsregler og sørger for at tage sine børn med på råd når sommerferien skal planlægges, er det et godt udgangspunkt for, at hele familien får en hyggelig ferie sammen.

Skrevet af teenstyle d. 22-05-2018 i Fritid


LOMMEPENGE TIL TWEENS – SÅDAN KAN DE SELV TJENE DEM

Tweens er ofte ikke gamle nok til at søge et fritidsjob her i Danmark, da loven foreskriver, at børn under 13 år ikke må tage arbejde. Det er dog ikke ensbetydende med, at de ikke er ansvarlige nok til at arbejde eller have pligter i det daglige.  Faktisk er der flere gode grunde til at lade dit barn prøve kræfter med sit første job og tjene lidt lommepenge allerede i tweens.

Skrevet af teenstyle d. 04-12-2017 i Fritid, Tweens og teens


DE UNGE BESTEMMER FERIEN

Situationen hos de fleste børnefamilier er præget af en travl hverdag, hvor familieleg og samvær må vige til fordel for madlavning, indkøb og andre praktiske gøremål. Ferietid skal derfor være kvalitetstid, mener mange forældre, der sætter børnene i højsædet, når der skal vælges ferie. 

Skrevet af teenstyle d. 23-05-2017 i Fritid


DET SUNDE UDELIV, Frisk luft og fysisk aktivitet

Udeliv

De 8-12 åriges fritid bliver i dag i langt højere grad brugt på aktiviteter indendørs end tidligere. Foran ipad’en, den bærebare, tv’et eller mobiltelefonen. I fuld gang med at spille, surfe eller chatte med vennerne. Men der er flere gode grunde til, at man som forældre forsøger at opmuntre sine tweens til også at foretage sig aktiviteter udendørs. Ud over at bidrage til et bedre fysisk velbefindende har udeliv og udendørs aktiviteter også stor indflydelse på psyken og kan hjælpe på problemer som stress samt øge din tweens selvværd og sociale færdigheder. 

Skrevet af teenstyle d. 22-11-2016 i Fritid


LEG OG KLASSISKE LEGE I MODERNE MEDIER

Børn i dag har mulighed for at lege hvad som helst på moderne medieplatforme, og der findes et færdigt kit til mange klassiske lege.
Går legen ned på for meget udstyr? Og leger børn stadig? Læs her om legens væsen, uformelle lege og hvilke lege der lever fortrinligt på moderne medier. 

Skrevet af teenstyle d. 17-02-2015 i Fritid


SOMMERFERIE MED TWEENS – REJSER og OPLEVELSER

Sommeren nærmer sig med hastige skridt og allerede i slutningen af næste måned starter skolernes sommerferie. Langt de fleste er godt i gang med planlægningen af sommerens aktiviteter, udflugter og ikke mindst rejsemål. Men hvad skal man og hvor skal man rejser hen, når familien også inkluderer børn i tweens og teenage alderen.

Skrevet af teenstyle d. 15-05-2014 i Fritid


CAPOEIRA – ALT-I-EN SPORT

Hvis I leder efter en sjov sport, der kan noget mere end fodbold og karate, så er Capoeira måske alternativet for jer. En alt-i-en sport for både børn og voksne. 

Skrevet af teenstyle d. 23-05-2012 i Fritid


Her skriver vi om alle tænkelige emner, der vedrører livet med en tween eller teen i familien.