Kæmp for dyrene

Dyrevelfærd - hvordan bliver vi dyrene - små grise i en stald med halm

Du elsker nok som så mange andre, søde små pjuskede dyr. Og den følelse af, at du bare ikke kan lade være med at gå hen og klappe naboens hund, når den kommer forbi. Du går sikkert op i at passe på dine egne kæledyr, men tænker du nogensinde over, hvordan andre dyr rundt om i verden bliver behandlet? Hvis du tænker lidt over det engang imellem, er det nok fordi, du gerne vil være med til at skabe et godt dyrevelfærd.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 04-05-2020 i Bæredygtighed, Sundhed


Derfor er det vigtigt at tænke bæredygtigt

Gør dit tøjforbrug mere bæredygtigt - miljømærker hvad skal man gå efter - tænk grønt og på klimaet

Miljøet er et kollektivt ansvar, og købsadfærden for den enkelte forbruger har en altafgørende betydning for den bæredygtige udvikling. Det vigtig, at man som forbruger er opmærksom på hvordan, hvorfra, hvorledes og hvilke materialer, råstoffer og kemikalier produktet indeholder. Der er mange elementer, der udgør en stor risiko for miljøet i fremstilling af diverse produkter. Produktionen af tøj er en af de aktiviteter, der belaster miljøet betydeligt. Det stigende tøjforbrug kombineret med skadelig produktion har flere konsekvenser for vores umistelig og værdifulde perle bedre kendt som vores klode.

Den ekstreme tøjproduktion skaber øget vandforbrug, CO2-udledning og massevis af affald. Hvor kan vi som forbruger implementere med henblik på at hjælpe klimaet bedst muligt?
Vi skal alle først og fremmest løfte ansvaret i fællesskab ved at være opmærksomme på de produkter, vi som forbruger køber. Det betyder nødvendigvis ikke, at vi skal ændre vores vaner, men transformere vores indgroede sædvanligheder til forsvarlige beslutninger. Hvis vi som forbruger skaber en øget efterspørgsel efter flere miljøvenlige produkter, er virksomhederne nødsaget til at omlægge produktionen for at imødekomme vores behov for mere bæredygtighed.

Skrevet af Amanda Kristine Jensen d. 30-04-2020 i Bæredygtighed, Tøj & mode


Tager du skraldet?

bæredygtighed smider du skrald i naturen? Tager det langt tid at nedbryde affald

Som de fleste andre unge, verden over, sidder du nok hjemme med virtuel undervisning. Din skoledag er, måske, stadig lige så lang som før. Dog er det måske bare svære nu, at motivere sig selv, til at tage en lang gåtur, løbetur eller hoppe på cyklen.
Måske vil motivationen komme, hvis du vidste, du udover, at gøre noget godt for dig selv og din krop, så også gør noget godt for resten af verden?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 17-04-2020 i Bæredygtighed, Brands, Tweens og teens


Generation bevidst

Hvad kan vi gøre for klimaet? Både som ung og som gammel

Naturen ændrer sig drastisk, levevilkårene for mennesker, dyr og generelt alt levende forandres med voldsomme skridt. Du har nok hørt, de voksne snakke om, der skal gøres noget, men lukker de der voksne ikke bare øjnene og istedet smider forventninger, opgaverne og ansvaret over på os unge?

Om det er bevidst eller ej, at de lægger ansvaret over på os unge, det kan ingen jo reelt set vide, men fact er ihvertfald, at jo længere tid de voksne venter med at gøre noget, des jo tættere kommer ansvaret til den nye generation.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 17-12-2019 i Bæredygtighed, Fritid, Tweens og teens


Din stil, for dig selv og klimaet

Dine tøjvaner kan hjælpe klimaet - have fokus på genanvendelse

Genbrugsfeveren er gået viralt. Hele verden over, sættes der fokus på at genanvende, deriblandt også tøj. Kort sagt, er at genanvende sit tøj det nye sort. I dag handler trenden om, at kunne skille sig mest ud, i de mest gakkede farver og tøjsammensætninger. Derudover er trenden blevet det løse afslappede fit. Det betyder, at der stort set ingen rammer er for hvad, der er det “rigtige”.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 28-11-2019 i Bæredygtighed, Tøj & mode


Reklamation eller reparation

Hvordan skal jeg reklamere over tøj

I denne tid bliver der tænkt rigtig meget over bæredygtighed. Der tænkes over materialerne på det tøj vi køber, hvordan det bliver lavet og fragtet. En ting der også er værd at forholde sig til, men som for få gør, er reklamation og returnering af varer. For hvor mange tænker lige over, hvad det kræver af ressourcer, og hvad der sker med de varer, efter de er sendt retur.

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 15-11-2019 i Bæredygtighed, Tøj & mode


Forlæng levetiden på dit tøj

​Der bliver brugt flere og flere penge på tøj, men der bliver ikke passet særligt godt på det.
Udover den store miljømæssige regning det efterlader, slides tøjet også i stykker. Det er altid dejligt med nyt tøj, det kan de fleste nok blive enige om. Men det er også rart at vide, hvordan man passer på det tøj man har.
Bæredygtighed er i dag en rigtig vigtig ting. Der skal passes på miljøets ressourcer, så vi kan efterlade vores efterfølgere, med samme muligheder som vi har. Det kan man blandt andet gøre, ved at passe på det tøj man køber og sørger for, at det får så lang en levetid som muligt.

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 08-10-2019 i Bæredygtighed, Tøj & mode


Gulddrengen er genopstået med et budskab om, at vi skal købe mere økologisk.

Malte Ebert og hans uvidende og selvhøjtidelige alterego Gulddrengen optræder sammen i en ny musikvideo, med navnet Stop nu. 
Malte (Gulddrengen) er opvokset i en familie hvor de altid har snakket meget om miljøet og passet på det ved at købe økologisk. Det lå ham derfor nært, at være med til at støtte op om dette formål.  Danskerne er så priviligeret at have noget af verdens bedste og reneste grundvand. Malte Ebert og Økologisk Landsforening’s budskab går ud på, at der skal købes meget mere økologisk, så pesticidforbruget ikke får større påvirkning på det danske drikkevand. Det er rigtig godt at nogle sætter fokus på sådanne problemer, for vi er afhængige af, at vores miljø har det godt. Mindst lige så vigtigt er det, at der er mange generationer efter os, som forhåbentligt skal leve i en verden med lige så gode vilkår, som vi har i dag.

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 04-10-2019 i Bæredygtighed, Tøj & mode


Nedsæt dit vand(vittige) forbrug

Det er ikke nogen hemmelighed, at der bliver brugt tonsvis af vand i produktionen af tøj og at det er en stor belastning for miljøet. Modebranchen har aldrig været nogen frontløber i forhold til miljøbevidsthed. Heldigvis har fokusset på udfordringerne i branchen, skabt en ændring i den rigtige retning. Et af de nyere fokusområder er de store mængder vand, der bliver brugt i skabelsen af tekstilerne. Bomuld er den helt store synder i forhold til modeindustriens vandforbrug. Det er et problem, der bliver arbejdet på. Forbrugerne kan være med til at løse det, ved blandt andet at efterspørge økologisk bomuld.  

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 03-10-2019 i Bæredygtighed, Tøj & mode


Joha – et bæredygtigt brand med fokus på kvalitet og dyrevelfærd

Bæredygtighed i fokus
Bæredygtighed er uundgåeligt noget, vi alle sammen kommer til at forholde os til i fremtiden. På en ene eller den anden måde. Med både forårets europaparlamentsvalg og folketingsvalg, har danskerne for alvor slået fast, at de ønsker politisk handling i en bæredygtig retning. I modeindustrien tænker man også bæredygtigt, og miljørigtigt tøj fylder mere og mere på hylderne. Hos Teenstyle forhandler vi blandt andet undertøj og nattøj i miljørigtige uldblandinger og økologisk bomuld fra danske Joha.

Skrevet af Nina Pehn d. 08-07-2019 i Bæredygtighed, Brands