Den ultimative guide til teens og tweens - og overgangen til det voksne liv


Intro til Teenageguiden:

"Som forælder til en teenager og som direktør for Teenstyle, har jeg fået mange erfaringer med teenage-livet, som jeg gerne vil dele med dig.

Hos Teenstyle ved vi, hvor vigtigt det er for unge mennesker både at kunne skille sig ud fra mængden, men vi ved også hvor vigtigt det er at være med i en "gruppe" og have venner. Med Teenageguiden vil vi prøve at give dig nogle redskaber og links til artikler, så du let kan finde relevant information til, hvordan man takler en teenager og hvad for nogle udfordringer de kan have i deres liv. For en ting er sikkert - der sker rigtigt mange forandringer i alderen 8 til 16 år. De går fra at være børn til voksne og selvstændige mennesker, så der er mange ting, vi som forældre, gerne skulle kunne hjælpe dem med, så starten på deres voksenliv bliver så godt som muligt.

Hvis du kender nogle gode steder med relevante artikler som vi på Teenageguiden kan bruge, må du meget gerne sende et link til mail@teenstyle.dk - så vil vi kigge på det og putte det på vores side.

God læselyst - vi håber du kan blive inspireret med Teenageguiden!"

Venlig hilsen
Karsen VindeKapitel 1: Teenage-liv: Forstå din teenagers udvikling fra barn til voksen.

Kapitel 2: 
Teenage-fritid: Forstå hvad er vigtigt for din teenagers fritid – og hvordan du kan påvirke den.

Kapitel 3: 
Teenage-hverdag: Forstå din teenagers ønsker til hverdagen – og hvordan du kan påvirke den.

Kapitel 4: 
Teenage-mode: Forstå hvad din teenager tænker på i forhold til mode – og hvordan du hjælper dem til at træffe valg de selv bliver glade for.

Kapitel 5: 
Teenage-selvværd & -selvforståelse: Forstå din teenagers udvikling og problemer i forhold til selvværd og selvforståelse.
 


Kapitel 1: Teenage-liv – forstå hvad din teenager går igennem

I en teenagers liv, bliver de vigtigste ting: venskaber, den første forelskelse og det første seksuelle forhold. Disse vil opleves meget forskelligt og man vil opdage, at ens teenagers liv kan gå meget op og ned. I dette kapitel har vi samlet de bedste artikler omkring de tre nævnte områder.

Ungdomsliv

 

Venskaber

 

Den første forelskelse og det første (seksuelle) forhold

 Kapitel 2: Teenage-fritid – forstå hvad er vigtigt for din teenagers fritid

Det er vigtigt for din teenager at holde fri på deres måde - og på samme tid er det vigtigt, at de føler de bliver lyttet til i forhold til deres ønsker til, hvad de skal bruge deres dyrebare fritid på.

 

Fysisk aktivitet

 

Rejser med teenager 


Kapitel 3: Teenage-hverdag: Forstå din teenagers hverdag

Nogle gange har man som forælder bare lyst til at rive sig i håret. Hvorfor er de unge så umulige at håndtere? Hvordan kommer jeg til at forstå dem bedre og støtte dem i en hverdag der er noget hårdere i dag end for blot et par år siden, hvor de kunne lege sig igennem hverdagen. I dette kapitel har vi samlet de bedste artikler på området.

 

Hvor vigtigt det egentlig er at skabe strukturering

 

Få din teenager til at hjælpe til i hjemmet

 

Tal med din teenager

 

Søvn er godt

 

 


Kapitel 4: Teenage- & tøjmode – hvad hitter inden for tøjmoden?

Mode og hvordan man klæder sig, bliver lige pludselig en noget større del af dit barns hverdag, end det måske bare var for et par år siden. Det er meget vigtigt at det er det rigtige tøj til den rigtige pris - uanset om der er tale om drengetøj eller pigetøj. Men hvorfor går de så meget op i det? Og hvordan finder jeg ud af hvad der hitter lige nu? Dette har vi samlet de bedste artikler omkring i dette kapitel.

 

Mode-guide

 

Teenagere klæder sig på for fællesskabet

 

Svært ved at leve op til idealerne

 Kapitel 5: Teenage-selvværd & -selvforståelse: Forstå de selvværd- og selvforståelsesproblemer, som en teenager går igennem

Mange teenagere har svært ved at finde deres plads,  og er presset af at skulle leve op til en masse forventninger både fra dem selv og fra omverdenen. Vi har samlet de bedste artikler på området i dette kapitel om alt lige fra selvværd til eksamensangst og mobning.

 

Teenageliv og selvværd

 

Styrke og selvværd som teenager - coaching sessions

 

Giv din teenager styrke og selvværd

 

Eksamensangst

 

Mobning